O şansă pentru o viaţă nouă

De Otilia Șandor
1Comentariu
Şansă pentru deţinuţi
Şansă pentru deţinuţi - © FOTO: Penitenciarul Oradea
18 deţinuţi au participat la Bursa locurilor de muncă ca să poată fi angajaţi. 

Actuala legislaţie nu prevede nicio sarcină niciunei instituţii de stat să se îngrijească de integrarea în societate a deţinuţilor după eliberare. Astfel că, deşi mulţi deţinuţi au şanse mari să nu recidiveze şi graţie programelor de reeducare utile din perioada carcerală, se pierd când sunt eliberaţi.

Cu toate acestea, strategia şefilor de la Penitenciarul Oradea este de a oferi deţinuţilor perspective pentru a duce o viaţă mai bună după perioada de detenţie.

Dovadă este şi faptul că deţinuţii care mai au de ispăşit sub şase luni de detenţie, pot fi angajaţi de pe acum.

Joi, la Penitenciar, reprezentanţii unităţii au organizat împreună cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (A.J.O.F.M) „Bursa locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate” pentru deţinuţi care mai au cel mult 6 luni până la punerea în libertate.

În funcţie de calificarea pe care au dobândit-o înaintea sau pe parcursul perioadei de detenţie, cele 18 persoane private de libertate participante care s-au prezentat la Bursă au avut din ce alege să lucreze: ca muncitor hidroizolaţii, operator maşinării grele, cofetar-patiser.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor