Oamenii PPMT, persecutati de primarii UDMR?!

De Călin Corpaş
1Comentariu
Krisztofi Krisztof şi Csomortanyi Istvan
Krisztofi Krisztof şi Csomortanyi Istvan
Popularii maghiari reclamă faptul că primarii UDMR din Bihor le barează accesul în căminele culturale.

Reprezentanţii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) acuză primari UDMR că le obstrucţionează accesul în comunele conduse de aceştia. Csomortanyi Istvan a prezentat ieri două înregistrări cu primarii comunelor Abrămuţ şi Şimian, Bărcui Barna, respectiv Balazsi Iosif. În acele înregistrări, primarii UDMR pomeniţi mai sus ar refuza categoric să pună la dispoziţia PPMT, contra-cost, căminele culturale din comune doar pentru asta este vrerea primarilor în cauză! Traducând ce spune pe înregistrare vocea presupusă a primarului de Abrămuţ, Csomortanyi a arătat că acesta din urmă i-ar fi transmis că se bucură că la alegerile locale nu a dat de PPMT-ist în secţiile de votare, pentru că altfel l-ar fi bătut!

În afară de Abrămuţ şi Şimian, alte comune în care PPMT ar fi fost interzis de primari sunt Cetariu, Roşiori, Sălard, Sâniob, Cherechiu, Viişoara şi Tăuteu. Toate cu primari UDMR. „E absolut neacceptabil acest lucru. Acele case de cultură sunt făcute din bani publici!”, spune Csomortanyi, candidat în Colegiul 2 Săcueni. Csomortanyi spune că PPMT nici nu a mai făcut cereri scrise pentru a închiria sălile, deoarece peste tot li s-a spus verde-n faţă că nu vor primi nimic. Au fost şi primari care au invocat motive puţin plauzibile pentru a refuza PPMT, a arătat candidatul. Cum ar fi acela că toate sălile din comună ar fi fost deja închiriate până pe 9 decembrie de către diferite asociaţii civile, a informat Csomortanyi, contrariat. În schimb, reprezentantul popularilor maghiari ai lui Tokes spune că în comunele cu primari de etnie română PPMT nu a întâmpinat nicio problemă. A şi dat exemplul comunelor Tileagd şi Oşorhei, unde PPMT şi-a putut organiza întâlniri în căminul cultural. În biserici, PPMT-iştii spun că nu intră. „Partidele nu au ce căuta în biserici. Şi asta e o diferenţă importantă între noi şi ei (UDMR – n.r.)”, transmite tânărul politician Csomortanyi, adăugând că „noi nu vedem campania electorală ca un meci de box, ci vrem doar să ne expunem ideile. Nu am jignit până acum pe nimeni”.

Csomortanyi s-a mai plâns de vandalizarea constantă a afişelor electorale ale candidaţilor PPMT în comunele cu primari UDMR. Aceasta spre deosebire de afişele UDMR de care, spun oamenii lui Tokes, nu se atinge nimeni.

Alt protest

În semn de protest faţă de atitudinea primarilor UDMR, PPMT anunţă organizarea unui protest pentru sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 18, în localitatea Şilindru din comuna Şimian. De asemenea, PPMT a depus o plângere la Prefectură în legătură cu aspectele semnalate mai sus.

Candidatul PPMT în Colegiul 9 Oradea, Krisztofi Krisztof, spune că PPMT aşteaptă şi UDMR la dezbaterile pe care le organizează în diferite zone din oraş.

 

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor