Obligaţii fiscale plătite mai repede

De Dan Birta
Reactualizat la:
Obligaţii fiscale plătite mai repede
Termenul de plată a obligaţiilor fiscale se decalează de pe data de 25 pe data de 19 decembrie.

Potrivit informaţiilor furnizate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor, obligaţiile fiscale scadente la 25 decembrie se vor plăti în avans. Prin OUG nr. 84/12.12.2012 s-a introdus în Codul de procedură fiscal art. 111^1 conform căruia „Creanţele fiscale pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementează, scadenţa şi termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie sunt scadente şi se declară până la data de 21 decembrie. În situaţia în care data de 21 decembrie este zi nelucrătoare, creanţele fiscale sunt scadente şi se declară până în ultima zi lucrătoare anterioară datei de 21 decembrie”.

„Deoarece data de 21 decembrie 2014 este zi nelucrătoare rugăm contribuabilii, atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, să ţină cont de aceste prevederi legale, să depună declaraţiile şi să achite obligaţiile fiscale până în data de 19 decembrie 2014”, a precizat Ioan Mihaiu, şeful AJFP Bihor.

De asemenea, tot până la data de 19 decembrie 2014 persoanele juridice străine care datorează impozit pe reprezentanţă au obligaţia de a plăti a doua tranşă (echivalentul în lei al sumei de 2.000 euro) din impozitul aferent anului 2014.

Impozitul agricol

AJFP Bihor reaminteşte contribuabililor persoane fizice care realizează venituri din activităţi agricole prevăzute la art. 71 din Codul fiscal (venituri din cultivarea produselor agricole vegetale, din exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea, precum şi din creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală) că termenul limită de plată pentru achitarea celei de-a doua rate de 50% din impozitul anual stabilit de organul fiscal pentru anul 2014 conform deciziei de impunere anuală, este data de 15 decembrie 2014.

Contribuabilii care realizează astfel de venituri aveau obligaţia depunerii până la data de 25 mai 2014 inclusiv, a formularului 221 „Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit”, cu informaţii referitoare la suprafeţele cultivate/capetele de animal/familiile de albine deţinute la data declarării.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !