Obligatiile celor care inchiriaza locuinte

Obligatiile celor care inchiriaza locuinte
Până la 16 ianuarie trebuie depusă o declaraţie estimativă cu veniturile din 2012.

Potrivit informaţiilor primite de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor, persoanele fizice care la sfârşitul anului 2011 au realizat venituri din cedarea folosinţei bunurilor din derularea unui număr mai mare de cinci contracte de închiriere, începând cu anul fiscal următor 2012, califică aceste venituri în categoria veniturilor din activităţi independente şi le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru această categorie.

Obligaţii

Aceşti contribuabili au obligaţia de a înregistra contractele de închiriere/subînchiriere la organul fiscal. Veniturile din închirieri sunt stabilite în sistem real, iar evidenţa contabilă trebuie condusă în partidă simplă.

Până la 16 ianuarie, aceşti contribuabili trebuie să depună la organul fiscal o declaraţie estimativă privind veniturile şi cheltuielile estimate pentru anul 2012.

O altă obligaţie este declararea până în 25 mai, pentru anul fiscal expirat, a veniturilor realizate în anul precedent, prin depunerea declaraţiei cu veniturile realizate. Declaraţiile se depun la organul fiscal în a cărui rază teritorială au domiciliul fiscal pentru contribuabilii- persoane fizice care au domiciliul fiscal în România sau la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit, pentru ceilalţi contribuabili-persoane fizice.

Nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor de venit, de mai sus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 50 lei la 500 lei.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la compartimentele de asistenţă din cadrul unităţilor fiscale teritoriale sau Biroului Metodologie şi Asistenţa Contribuabili din cadrul DGFP Bihor, camera 303 sau telefon 0259/433.056.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !