Oferta educațională 2018/2019! Clasa a V-a intensiv-engleză, la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu!

Reactualizat la:
2Comentarii
Oferta educațională 2018/2019! Clasa a V-a intensiv-engleză, la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu!
În anul școlar 2018-2019, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea, una dintre cele cinci clase de a V-a va funcționa în regim intensiv-engleză.

Cererile de înscriere în clasa a V-a intensiv-engleză se depun la secretariatul unității de învățământ până în 15.06.2018. Testarea la limba engleză va avea loc în data de 18.06.2018, ora 10⁰⁰ – proba scrisă şi ora 12⁰⁰ – proba orală.

De-asemenea, absolvenţii clasei a VIII-a sunt aşteptaţi să devină elevi într-o şcoală în care performanţa e la ea acasă.

Liceul Teoretic“Onisifor Ghibu” Oradea funcţionează în cartierul Nufărul a municipiului Oradea, Strada Onisifor Ghibu nr. 3, într-o clădire construită la mijlocul anilor ’90. În 1990 s-a aprobat proiectul cunoscutei arhitecte Diana Stroia şi a început construcţia Complexului Şcolar Nufărul, cu 3 corpuri de clădire şi 26 de săli de clasă. Iniţial s-a propus ca acest complex să găzduiască o grădiniţă şi un gimnaziu dar, în cele din urmă s-a optat pentru liceu datorită faptului că nu exista altul în această zonă a oraşului. În septembrie 1995 s-a inaugurat noul corp de clădire, unitatea funcţionând în două schimburi.

Tot în 1995 au fost înfiinţate primele două clase de liceu şi astfel unitatea a devenit Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, primind numele ilustrului pedagog ce a avut un rol deosebit în înfiinţarea celor mai renumite licee româneşti din Transilvania.

Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” a suferit un proces de transformare continuă . În anul 1998 a fost finalizată şi sala de sport. Numărul claselor de liceu a crescut de la cele două de filologie ( specializările engleză-intensiv şi germană-intensiv) cu care s-a pornit în 1995, la 4 clase (specializări noi – matematică-informatică şi ştiinţele naturii).

An de an prestigiul şcolii a crescut datorită muncii susţinute a dascălilor pasionaţi şi dăruiţi acestei meserii, îndrumaţi de manageri competenţi.
oferta-educationala-ghibu

Performanță 2017-2018

Cadrele didactice efectuează pregătiri cu elevii capabili de performanțe, aceștia obținând rezultate notabile la:

-nivel local: Locul III la ONSS – pentatlon școlar; Premiu special la Olimpiada Gimnaziilor – tetratlon școlar; participare la ONSS gimnaziu fotbal băieți și liceu fotbal băieți, participare la ”Cupa Moș Crăciun”, participare la Olimpiada de Informatică a 13 elevi de gimnaziu și liceu care s-au calificat la etapa județeană;

-nivel județean: Locul I, II, III și mențiuni la concursurile Gazeta matematică junior, Lumina Math, Comper, ”Profu de Mate”; Locul I și II la concursul ”Stop violența”; Premiul II la Festivalul de colinde tradiționale ”Noi umblăm a colinda”, Premiul II la concursul ”Colindița”; Locul I faza județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română clasa a VIII – a 2017

-nivel interjudețean: Locul I majorete primar și gimnaziu la festivalul ”Dansează!!! Restul este joc”;

-nivel național: Locul I la simpozionul ”Gustă știința”, Mențiune la concursul interdisciplinar de matematică în limbi străine – ”Mathmoiselle”, participare la concursul ”Euroșcoala”; participare la concursul ”Irenaeus”, participare la concursul ”Premiile Cluburilor francofone de Afaceri”; Premiul III la Concursul național ”Probleme actuale ale omenirii”, Locul I și III la concursul ”Nimphea Dance”; Locul I, II și III la concursul ”Feeria dansului”, Locul Locul I la concursul ”FIT Dance”, participare la Cupa Națională de fotbal – vârsta 2006, 26 Premii I, 36 Premii II, 20 Premii III și 38 de Mențiuni la concursul ”Amintiri din copilărie!”. Locul II faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română clasa a VIII – a 2017

-nivel internațional: 9 Premii I, 5 Premii II, 11 Premii III și 4 Mențiuni la concursul ”Formidabilii”; participare la concursul ”Unitate în diversitate – Crăciunul în Uniunea Europeană” în cadrul programului ”Școli – ambasadorii Parlamentului European”, participare la Ziua europeană a limbilor – proiect internațional în colaborare cu ISJB, Locul I la concursul ”Open Dance Timișoara” cu echipele Star, Sweety Și Elite, Locul I și III la concursul ”Prague open dance”- majorete, participare la turneul ”Cupa Toamna Oradeană”, participare la turneu de fotbal în Polonia. Premiul II Olimpiada Internațională de Lectură clasa a VIII – a 2017.

ACTIVITĂȚI EXTRACURRICULARE

1.Parteneriate și proiecte

a) Parteneriate:

-la nivel local, încheiate cu: grădinițele 28 și 56; Asociația Părinților Adoptivi, Asociația Smile, Fundația Încrederea, Centrul de limbi ” Babel”, Școala gimnazială ”B.P.Hașdeu” Iași, Asociația Probambini, Șoala gimnazială ” Oltea Doamna”, Palatul copiilor și elevilor, Casa Corpului Didactic a Județului Bihor; Inspectoratul Județean de Poliție Bihor, Biblioteca județeană ”Gheorghe Șincai” Oradea, Eco Bihor, Asociația EDUCRATES, Directia de Sănătate Publică Bihor, Școala gimnazială ”I. Slavici” Oradea, Colegiul Național ”Elena Ghiba Birta” Arad, Școala gimnazială nr. 16 Oradea, Gradinița cu program normal nr. 17, Romconcept Internațional Solutions, Editura Copilăria, Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” Zalău, Asociația Șoala de Valori, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Fundația Lampas, Universitatea din Oradea, Asociația S.O.S. Autism Bihor, Administrația Bazinală de Apă Crișuri, Spitalul clinic Municipal ”Gavril Curteanu” Oradea, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Bihor, Asociația Piticot, JA Romania.

pozaimpact2

b) Proiecte:

-la nivel local: Proiect educațional cu poliția de proximitate; ”Bisericile de lemn din Țara Beiușului – tezaur arhitectural al județului Bihor”; ”LOGO CHEM”; ”Jurnalul siguranței mele”, ”Poliția ne apără”, ”Un copil sănătos emoțional și social”, ”Importanța respectării regulilor în societate, faptele și consecințele lor. Mijloacele de comunicare și pericolul din spațiul social media”, ”Sănătate înainte de toate”, ”Rolul actorilor educaționali în combaterea violenței”, ”Învățăm să prețuim caretea”, ”Lumea depinde și de noi”, ”Nașterea Domnului – Renașterea Bucuriei”, ” Socializare prin joc”, ”Traversez corect strada?”, ”Vrem o natură curată!”, ”Ecologica”.

– la nivel județean: ”Patrimoniu arhitectural local – Oradea, un oraș al comorilor”; ”Rolul actorilor educaționali în combaterea violenței”; ” Deschide-ți inima”, ,,Dăruind, dobândești”; ”Semnele cerului”; ”Școala fără violență”, ”Jurnalul siguranței mele”, ”Tradiție, moștenire și simțire românească”.

-la nivel național: ,,Festivalul copiilor”, ” Ascultă cinci de minute de muzică clasică”, ”Intervenții la mai multe niveluri pentru prevenția bolilor netransmisibile asociate stilului de viață în România” desfășurat în cadrul programului ”Inițiative în sănătatea publică- Intervenții pentru alimentație sănătoasă și activitate fizică în grădinițe și școli”, GROW.

-la nivel internațional : ERASMUS+ Acțiunea cheie1: mobilitatea persoanelor în scopul învățării, “Stagiu european pentru dezvoltarea competențelor și abilităților de realizare a paginilor web” în valoare de 71.568 euro , care se derulează pe parcursul a doi ani;

în cadrul acestuia s-a realizat prima mobilitate în lunile octombrie-noiembrie 2017, când 16 elevi din clasa a XII-a C intensiv-informatică au fost în Portugalia unde au realizat un stagiu de pregătire practică în domeniul informatic (pagini web); în septembrie 2018 se va realiza a doua mobilitate, în Spania, la care vor participa 16 elevi din clasa a XII-a C; ROSE, ”Cambridge Student Experience”, ”Share Christmas Feelings Exchanging Christmas Cards” – etwinning;

Proiect AXA 3.1 „Creșterea eficienței energetice a clădirilor existente la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Municipiul Oradea” este un proiect de eficientizare termică 2018 în valoare de 3.565.974,07 euro cu TVA.

2. Activități educative tematice:

Excursii organizate la: Bălnaca, Cluj Napoca, Arieșeni, Stâna de Vale, Cracovia – Auscwitz, Praid- Sovata- Piatra Neamț – Vatra Dornei.

Vizite organizate la: Muzeul Țării Crișurilor, ”Muzeul iluziilor”,Universitatea Oradea, Tipografia Treira, Serviciul de Ambulanță Oradea, Aeroportul Oradea, ”Să ne cunoaștem județul”, Centrul de Reintegrare Socială a Persoanelor Adulte Episcopia Bihor. Vizionarea spectacolelor: ” Profu de franceză”, ” Teatrul viselor” la Teatrul de stat ”Regina Maria”. Concert ”Petrică și lupul” organizat la Filarmonica Oradea.Vizionare de filme la Cinema Palace- Lotus.

Activități prilejuite de sărbătorirea: Zilei mondiale a educației ( 5 oct.), Zilei orașului Oradea (12 oct.), Zilei patronului spiritual al liceului (22-31 oct.), Zilei mondiale pentru eliminarea violenței asupra femeii” ( 15. Nov.), Zilei curățeniei (nov. 2017), Zilei internaționale a toleranței (16 nov.), Săptămânii Educației globale ( 14 – 18 nov.), Zilei naționale a României – ” Simțim, gândim, trăim românește” ( 29 nov.), Zilei mondiale a drepturilor omului (11 dec.), Zilei Culturii Naționale”, comemorarea poetului Mihai Eminescu (15 ian.), Unirii Principatelor Române – ” la vremuri noi, oameni noi” (23 ian.).

Organizarea: Târgului de jucării, activității ”Deschide-ți inima”, vizitelor la Azilul de bătrâni Caritas, activități de voluntariat în cadrul SNAC, unor spectacole tematice pentru elevi în Sala Festivă a unității.

3. Activități de orientare școlară și profesională:

Elevii din clasele a XI-a și a XII-a au participat la întalnirile cu reprezentanți ai Universității din Oradea. Elevii din clasele a VIII-a au participat la activitatea ” Orientare școlară și alegerea unei cariere” și la întâlnirile cu reprezentanții Centrului Militar Bihor care le-au prezentat oferta educațională a liceelor militare din țară.

Mai multe detalii pe http://www.ghibuoradea.ro/

Advertorial! Hb: 379012Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor