Olimpicul de la „Constantin Brâncuşi”

De Dan Birta
1Comentariu
Olimpicul de la „Constantin Brâncuşi”
Şi la Colegiul tehnic „Constantin Brâncuşi” din Oradea sunt elevi de nota 10. Şi chiar nota 10 la Olimpiada naţională din aria curriculară „Tehnologii”, domeniul „Construcţii, instalaţii şi lucrări publice”. Este vorba de Claudiu David Olaru, elev în clasa a XI-a A.

Elevul orădean, pregătit de profesorii Monica Gale şi Magdalena Brad, este singurul dintre cei 32 de participanţi la olimpiada naţională de la Târgovişte care a obţinut punctajul maxim.

„Rezultatele obţinute de David sunt cu atât mai importante cu cât a venit cu un an în urmă din Italia, unde a fost plecat de zece ani cu familia. Mai întâi a trebui să se reacomodeze cu limba. Apoi cu specializările de la noi”, a povestit Monica Gale.

Întrebat cum a ajuns la această disciplină, David Olaru, a spus că dintr-o întâmplare. „Am locuit cu părinţii în Brescia, iar cel mai apropiat liceu de locuinţa noastră a fost cel de construcţii”, a precizat olimpicul.

Pentru a ajunge la rezultatele meritorii de la olimpiada naţională, David s-a pregătit asiduu, atât după ore, cât şi în zilele libere, dar acest lucru nu i s-a părut o corvoadă, fiind pasionat de ceea ce făcea.

„Mi-am dat seama că băiatul are potenţial încă de la primele ore după ce s-a transferat la şcoala noastră. Este un băiat silitor şi cuminte. Poate prea cuminte”, a afirmat profesoara Gale.

Domeniul în care se pregăteşte şi învaţă îi pare olimpicului destul de uşor. „În Italia se punea baza mai mult pe teorie. Aici, la Constantin Brâncuşi, facem mai multe aplicaţii practice”, subliniază elevul.

Locul întâi de la olimpiada naţională îi asigură lui David Olaru accesul, fără examen, într-o facultate de cosntrucţii aleasă de el, la terminarea liceului.

Rezultatele obţinute de David sunt un exemplu demn de urmat de colegii lui. De altfel, Colegiul tehnic „Constantin Brâncuşi” a mai olimpici şi în anii trecuţi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor