Onorata si la Penitenciar

De Otilia Șandor
Ocazii pentru deţinuţi FOTO: Penitenciarul Oradea
Ocazii pentru deţinuţi FOTO: Penitenciarul Oradea
74 de deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul Oradea au avut posibilitatea să-şi întărească pozitiv sufletele în preajma săbătorii Adormirea Maicii Domnului.

De altfel, conducerea Penitenciarului Oradea a şi transmis că a organizat două tipuri mari de acţiuni, ambele cu acelaşi scop: sensibilizarea persoanelor private de libertate cu privire la această importantă sărbătoare a creștinătății.

Mai întâi, 34 de persoane private de libertate clasificate în regim închis de executare a pedepsei și ale căror mame poartă numele de Maria au fost invitaţi şi au şi participat la o lecţie de viaţă creştinească, susţinută de preotul capelan al penitenciarului și de către Miorița Săteanu – președinte al Uniunii Femeilor Bihor. Apoi, cei 34 de deţinuţi au asistat şi la un spectacol cu cântece și poezii religioase specifice acestei sărbători, interpretate de reprezentante ale Uniunii Femeilor Bihor.

Prin acţiunea de sensibilizare, deţinuţii au avut astfel timp suficient să mediteze la faptele reprobabile pe care le-au comis și care au adus suferință și pentru mamele lor care azi au fost evocate prin prisma numelui de Maria.

A doua acţiune a fost destinată persoanelor private de libertate, în regim deschis de executare a pedepsei. Astfel, 40 de deţinuţi au avut permisiunea şi au mers în 15 august, de Sfânta Maria, la slujba religioasă oficiată la una dintre mănăstirile din oraș. Cei 40 de deţinuţi au fost astfel stimulaţi să participe şi la astfel de activităţi ale vieții sociale prin care pot să îşi formeze o viaţă responsabilă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !