Opinia detectivului in cazul Cristina Tunde Blidar: turcul minte

Reactualizat la:
Arif Yavuz D.
Arif Yavuz D.
Stagnează deocamdată ancheta în cazul teribilei crime a cărei victimă a fost frumoasa Cristina Tunde Blidar, originară din Salonta.

Aceasta cel puţin până când va fi prins principalul suspect, cetăţeanul german de orgine turcă Arif Yavuz D. (42 ani). Reamintim că acesta a fugit în Turcia cu o cursă aeriană, după care a trimis anchetatorilor şi presei din Dusseldorf scrisori şi e-mail-uri prin care susţine că este nevinovat, oferind şi un scenariu care să-i motiveze dispariţia.

Reamintim că procurorul de caz, Christoph Kumpa, e evitat să comenteze pentru presa germană că „Ne ferim de prea multe comentarii despre această scrisoare. Nu cred că lucrurile s-au întâmplat aşa cum le descrie el. Nu au fost găsite nici un fel de probe care să indice existenţa în cameră a unei a treia persoane. Nici imaginile de pe camerele de supraveghere nu confirmă declaraţia suspectului. Este o tentativă timidă de a ne induce în eroare, astfel că îi recomandăm să se predea cât mai repede”.

Opinii de detectiv

Am apelat la un experimentat detectiv orădean, care a profesat mulţi ani şi în Poliţie, pentru a ne explica verigile slabe din scrisorile lui Arif Yavuz, pe care le-am publicat în numărul de joi.

După ce a studiat scrisorile, detectivul ne-a încredinţat că povestea turcului este cusută cu aţă albă în mai multe locuri.

„Un criminal profesionist, folosit pentru asasinate la comandă, sigur nu are tatuaje, fiindcă sunt semne distinctive. Oricum, un asasin plătit nu riscă să intre într-un hotel supravegheat video, ci ar fi căutat o altă ocazie. Şi în niciun caz nu ar fi lăsat uşa deschisă după crimă, cum a susţinut turcul că a găsit-o. Se ridică şi întrebarea de ce victima ar fi deschis uşa unui necunoscut.

În plus, ruşii nu folosesc cuţit, ci pistol, în astfel de cazuri. Ar fi interesant ca turcul să fi trimis anchetatorilor o poză cu rana pe care pretinde că i-ar fi provocat-o atacatorul rus. Un criminalist şi-ar da seama imediat dacă e o rană veridică”, ne-a explicat interlocutorul nostru.

Mobilul crimei

Cât despre resortul care ar fi putut declanşa crima, detectivul orădean crede că sunt două piste.

Arif Yavuz D.„Turcii sunt meridionali, au un caracter preponderent coleric. Acţionează impulsiv şi pot dezvolta gelozii puternice, justificate sau nu. Deci o variantă ar fi crima pasională, survenită după o ceartă. Pe de altă parte, nu e exclus ca turcul să fi urmărit o relaţie cu românca animat şi de interese materiale. Dacă e adevărat că victima a lucrat pentru o firmă de escortă, turcul a putut vedea cât se câştigă din aşa ceva în Germania. Ca atare nu-i exclus să o fi momit că plece cu el în Turcia, chiar şi cumpărându-i un inel de diamante care să o asigure de «intenţiile lui bune». Însă în Turcia ar fi avut un control mai puternic asupra fetei. Deci e posibil şi să o fi atacat în urma unui refuz de a-l urma în Turcia”, a schiţat detectivul ambele posibilităţi.

Tot în opinia detectivului, e improbabil ca „rusul tatuat” să o fi omorât pe Cristina din postura de fost proteguitor.

„Nu ar fi avut nimic de câştigat din aceasta. Iar dacă tot ar fi vrut să o anihileze, ar fi chemat-o în altă parte. Şi nu ar fi atacat-o când e alături de un alt bărbat, într-un hotel supravegheat”, a conchis specialistul consultat de noi. 

C.H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !