Oradea 2020 – concurs online de proiecte!

Oradea 2020 – concurs online de proiecte!
În data de 3 decembrie a pornit la drum competiţia online Oradea2020, organizat de către Fundaţia Albin. Tinerii cu vârstele între 15-25 ani au oportunitatea de a-şi lăsa creativitatea şi fantezia să zboară şi să-şi imagineze oraşul lor cum vor ei.

 În cadrul primei probe Europa, cultura, evenimentele, tinereţea, turiştii şi spectacolul sunt elementele de care trebuie să ţină cont în timpul rezolvării primei sarcini. Va trebui să-şi imagineze că în 2020 Oradea va fi Capitala Culturală Europeană. Pentru rezolvarea probei, tinerii va trebui să se pună în locul echipei de proiect care a întocmit lista de proiecte, prezentând evenimentele şi activităţile pe care ar oferi europenilor.

 Tinerii vor avea sarcina de a prezenta un proiect prin care se va putea atrage atenţia asupra viaţa culturală şi tinerească a oraşului Oradea.

 Rezolvările vor fi încărcate pe pagina de web a competiţiei, www.oradea2020.ro până la data de 13 decembrie. Tot aici se va putea vota munca echipelor, care le va ajuta în acumularea punctelor.

Înscrierea în competiţie este continuă, până la lansarea ultimei probe.

 Să aveţi idei măreţe!

 Proiectul„Oradea 2020 – Program de capacitare a cetăţenilor” este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, programul este finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, este sponsorizat de Raiffeisen Bank şi administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Prima probă: Oradea ca şi Capitală Culturală

 5..4..3..2..1.. Începe prima probă a competiţiei Oradea2020. Vă punem la încercare, la muncă grea. Veţi avea nevoie de toate ideile şi creativitatea pe care o aveţi.

 Europa, cultură, evenimente, tinereţe, turişti, spectacol. Acestea sunt acele elemente de care trebuie să ţineţi cont în timpul rezolvării primei sarcini.

 Consiliul European publică un apel pentru titlul de Capitala Culturală Europeană în fiecare an. Ca şi câştigători, două oraşe sunt alese. Prin acest titlu de un an oraşele câştigătoare au şansa de a demonstra diversitatea şi multicoloritatea culturală a oraşului şi a ţării lor.

 Imaginaţi-vă: în 2021 Oradea este una dintre oraşele câştigătoare. Pentru un an, oraşul nostru va purta titlul de Capitală Culturală Europeană.

 Aici intervine creativitatea voastră!

 Sarcina: voi sunteţi echipa de proiect din spatele proiectului câştigător. Voi aţi întocmit lista de proiecte, care prezintă evenimentele şi activităţile pe care aţi oferi europenilor. Prin ce activiăţi aţi prezenta viaţa culturală din Oradea? Descrieţi un proiect prin care se poate atrage atenţia asupra vieţii cultural şi pline de oportunităţi a oraşului. Prezentaţi-ne planul unui eveniment de acest gen.

Să nu vă fie frică de ideile măreţe!

 Rezolvările pot fi încărcate pe site până la data de 13 decembrie (informaţii technice: încărcarea proiectelor se va face în aceeaşi mod precum şi completarea foii de date a echipelor, în meniul utilizatorilor).

 Fiecare proiect încărcat va fi publicat pe site la miezul nopţii pe data de 13 decembrie. Începând cu această dată se va putea anunţa prietenii să voteze, pentru care vor avea la dispoziţie 5 zile. Tot în acest timp va vota şi juriul.

 P.S: nu există limite în ceea ce priveşte forma de predare a proiectelor, deci sunteţi liberi să vă încărcaţi munca în format video, fotografii, text sau un mixt a acestora. Lăsaţi-vă fantezia să zboare!

Oradea2020 – concurs online de proiecte

 Mulţi dintre tinerii orădeni şi-au închipuit deja viitorul, dar nu ştim multe despre acest lucru. Nu cunoaştem prea bine viaţa lor, deoarece avem tendinţa de a vorbi despre ei ca şi „generaţia cu monitoare”. Îi judecăm şi închidem discuţiile, care ninci nu au existat, cu fraza „în vremea noastră era altfel”. Nu-i ascultăm, deoarece oricum nu înţeleg lucrurile, deşi sunt deştepţi. Viitorul este despre ei, despre viaţa lor. Despre viaţa mea.

 Fundaţia Albin împreună cu Grupul PONT este curios, cum se gândesc tinerii orădeni de azi. Cum îşi închipuie viaţa din 2020, când vor fi tineri părinţi, sau manageri ambiţioşi sau reprezentanţi însufleţiţi ai altor ocupaţii. Dorim să prezentăm acest lucru printr-un instrument al dezvoltării societăţii, cu ajutorul comunicării online.

 Am lansat un concurs de proiecte, al cărui scop este de a prezenta viziunea tinerilor orădeni despre cultură, protecţia mediului, egalitatea de şanse, formarea viitorului oraşului. În concurs se pot înscrie echipe mixte, de 4-8 persoane, cu vârsta între 15-25 de ani. Competiţia constă din 5 probe, la finalul căreia cele mai bune echipe (3 la număr) vor fi premiate în cadrul unei festivităţi de decernare a premiilor, iar cele mai bune idei de proiecte vor fi prezentate participanţilor la acest eveniment.

 Înscrierile se pot efectua din data de 19 noiembrie, pe această pagină de web. Înregistrarea este continuă, desigur, acele echipe care se înscriu încă de la început vor avea un avantaj faţă de ceilalţi. Lansarea primei probe va fi pe data de 3 decembrie, iar festivitatea de decernarea premiilor va avea loc în data de 15. februarie 2013.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !