Oradea, capitala fizicii medicale

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Oradea, capitala fizicii medicale
Ziua Internaţională a Fizicii Medicale este sărbătorită la Oradea. A XIV-a Conferinţă Naţională a Fizicii Medicale, organizată de Colegiul Fizicienilor Medicali din România şi Departamentul de Fizică al Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii din Oradea, are loc în perioada 4-6 noiembrie la Oradea.

Organizatorii au două motivaţii în organizarea acestui eveniment: marcarea Zilei Internaţionale a Fizicii Medicale (sărbătorită la data de 7 noiembrie – dată care coincide cu ziua de naştere a celei care este considerată prima fiziciană medicală, Marie Curie), dar şi evidenţierea importanţei fizicii medicale în medicina modernă. Evenimentul este organizat în colaborare cu Organizaţia Internaţională a Fizicii Medicale (IOMP). Tema propusă pentru dezbateri de IOMP pentru ediţia din acest an este „Educația în fizica medicală – cheia spre succes”.

„Fizica medicală este un domeniu interdisciplinar, care necesită cunoștințe din multiple domenii ale științei. Prin urmare, cheia succesului în fizica medicală constă în îmbinarea și armonizarea disciplinelor care contribuie la dezvoltarea acestei ramuri: fizica, biologia, chimia, informatica, medicina”, explică prof. univ. dr. Loredana Marcu.
Departamentul de Fizică al Universității din Oradea marchează această zi prin prezentări științifice de interes general despre fizica medicală, realizate de către elevi, studenți, cadre didactice și medicale. Prezentările din acest an vor acoperi atât domeniul imagisticii medicale, al tratamentului cu radiație, cât și aspecte ale tehnologiei moderne care contribuie la cercetarea în domeniu și dezvoltarea acestei ramuri științifice.
Toţi cei interesaţi de dezbateri sunt invitaţi să ia parte la evenimentul care va fi deschis azi, de la ora 15:00, în Aula Magna a Universităţii. Discuţiile se vor muta, în data de 5 noiembrie, de la ora 08:00, la Biblioteca Universităţii din Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !