Oradea, gazda Olimpiadei de Istorie

De Crina Dobocan
1Comentariu
Aspecte de la festivitatea de deschidere
Aspecte de la festivitatea de deschidere
220 de elevi din toate judeţele ţării şi din Bucureşti, alături de 43 de profesori însoţitori participă la Olimpiada Naţională de Istorie.


Cei mai buni elevi din ţară care studiază disciplina istorie se întrec în cunoştinţe la Oradea, în cadrul etapei naţionale a Olimpiadei de Istorie. A XXXIX-a ediţie a acestei competiţii se derulează la Oradea în perioada 6—10 aprilie 2015. Deschiderea festivă a Olimpiadei Naţionale de Istorie a avut loc luni, la Teatrul „Regina Maria” în prezenţa oficialităţilor locale, dar şi a reprezentanţilor Ministerului Educaţiei. Elevilor prezenţi le-au vorbit prefectul Claudiu Pop, preşedintele Consiliului Judeţean Cornel Popa, prof. univ. dr. Călin Felezeu, decanul Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Babeş – Bolyai Cluj Napoca, prof. univ. dr. Ioan Horga, decanul Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii din Oradea, prof. univ. dr. Sorin Şipoş, preşedintele Comisiei de Evaluare a Olimpiadei, inspectorul şcolar general Doru Dumitrescu din cadrul Ministerului Educaţiei, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, prof. Nicoale Avram, inspectorul Mihai Manea, secretarul Comisiei de Evaluare a Olimpiadei, dar şi inspectorul de istorie, prof. dr. Elisaveta Roşu, gazda evenimentului.

Exigenţe

„Faptul că suntem judeţul gazdă ne onorează. La etapa naţională participă elevii calificaţi la etapa judeţeană, respectiv câte un elev pentru fiecare nivel de şcolaritate de la clasele V- XII. Nota 9 obţinută la etapa judeţeană ca limită inferioară a prestaţiei elevilor demonstrează pretenţiile care sunt avute în vedere pentru elevii calificaţi la etapa naţională. Din Oradea şi Bihor, avem cinci participanţi (pentru fiecare clasă câte un elev). Cu mândrie, spunem noi, o avem în rândul participanţilor de la clasa a IX-a pe eleva Andrada Căileanu, care la ediţia precedentă a obţinut locul I, la faza naţională, la clasa a VIII-a”, a afirmat prof. dr. Elisaveta Roşu, inspectorul de istorie, principalul organizator al Olimpiadei.

După cuvintele de bun venit şi mesajele transmise elevilor de către cei din prezidiu, organizatorii le-au pregătit câteva momente artistice susţinute de elevii de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Liceul şi Facultatea de Arte Oradea.

Proba scrisă a Olimpiadei de Istorie va începe pe 7 aprilie, de la ora 10:00, la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea. În perioada cât vor sta la Oradea, elevii au cuprins în program vizite la obiective istorice, religioase, culturale şi turistice din Oradea şi Bihor. Festivitatea de premiere a elevilor câştigători este programată pe 10 aprilie, de la ora 10:00, în sala de spectacole a Filarmonicii de Stat Oradea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor