Orădeanca Judita Judea e Miss Manga

De Veronica Bursaşiu
Orădeanca Judita Judea e Miss Manga
Stilul Manga este unul dintre cele mai mari şi de influenţă exporturi culturale ale Japoniei.


Un personaj Manga „vorbeşte” privitorului prin privire şi vestimentaţia avangardistă, prin combinaţiile de accesorii.

Stilul Manga e un curent inspirat de benzile desenate japoneze. Producţiile Manga generează un grad mare de influenţă şi audienţă pe tot globul. Manga e un stil complex şi specific, însă e recognoscibil, iar personajele Manga sunt diverse iar unele sunt atât de puternice încât devin mascote care dăinuie peste generaţii: păpuşele, urşi panda, pisicuţe. Dacă unele caracteristici tehnice ale stilului Manga s-au schimbat, una dintre caracteristici a rămas constantă: probabil cea mai vizibilă şi de mare impact caracteristică a stilului Manga este acela de a reda ochii şi privirea. Personajele Manga au întotdeauna ochii larg deschişi, foarte negri şi expresivi. O privire Manga impresionează mai mult decât o sută de cuvinte, mărimea şi sclipirea ochilor dau o notă aparte personajelor care sunt mai atrăgătoare şi mai grăitoare decât alte personaje. În stilul Manga, artiştii ne învaţă că schimbarea expresiei faciale este dată în mod covârşitor de ochi. Ochii mari, rotunzi sunt elementul cheie care transmit emoţiile şi stările personajului. De exemplu, răutatea, ura şi egoismul sunt date de ochii micşoraţi, alungiţi, în timp ce frumuseţea, candoarea, inocenţa e dată de nişte ochi mari. Nici culoarea părului nu e întâmplătoare: de exemplu rozul se traduce prin feminitate, inocenţă, iubire, roşu e pasiune, iar gri exprimă inteligenţă, maturitate. De la un fenomen, Manga a devenit o modă, apoi a fost Manga Style, fiindcă stilul e mai mult decât modă. Stilul Manga e îndrăzneţ, plin de culoare, permisiv şi uşor de abordat, este stilul de maximă originalitate ce-ţi lasă personalitatea să se joace. Elementele de stil Manga, precum şi outfit-uri pline de poveste, se regăsesc astăzi în moda străzii şi în România.

„Manga is about big eyes, cute girls and fantasy stories”, spun cei mai mulţi vorbitori când vorbesc publicului larg despre Manga. La toate acestea, specialiştii Cosmopolitan au adăugat un plus de zâmbet şi atitudine cool şi obţinem o fană Manga Style autentică.

Manga Style este de fapt o probă de imaginaţie şi spontaneitate. Ţinutele sunt fresh şi tinereşti, accesorizate cu un hairstyling zbenguit şi o privire îndrăzneaţă.

Pornind de la aceste considerente, Revista Cosmopolitan a declanşat Manga-mania, căutând-o şi în România pe Miss Manga. Una dintre cele cinci românce care au întrunit sufragiile juriului este Judita Carla Judea, model la Amalia Fashion Models. La 16 ani, Judita a argumentat că i se potriveşte stilul Manga fiindcă este o fire amuzantă, sociabilă, dinamică, ambiţioasă, pozitivă, că are încredere în sine şi că a fost atrasă de mică de cultura japoneză. A descoperit desenele Manga pe internet şi spune că în viaţa de zi cu zi este Manga 100%, deoarece poartă haine colorate cu un croi interesant, accesorii Kawai, fuste scurte şi plisate, ciorapi deasupra genunchiului şi pulovere cu imprimeuri. Machiajul pe care îl abordează ziua Judita e unul minimalist, dar e evidentă încercarea de a accentua cât mai mult ochii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !