Orădeancă, studentul român al anului în Europa

De Veronica Bursaşiu
Orădeancă, studentul român al anului în Europa
Alexandra – Maria Bocşe studiază la Universitatea Cambridge din Marea Britanie pentru un PhD în Politics and International Studies.


Este un model de reuşită şi un exemplu de urmat. A fost nominalizată la un premiu de „o persoană misterioasă”. A fost desemnată studentul român al anului în Europa, la nivel post-universitar la cea de-a șasea ediție a Galei Studenților Români din Străinătate. Este vorba de Alexandra- Maria Bocşe. Evenimentul a avut loc pe 8 ianuarie 2015 în București şi a stat sub „semnul excelenței în educație și performanței academice”. Liga Studenţilor Români din Străinătate, organizatorul Galei, consideră că „performanțele celor nominalizaţi dar şi ale celor premiaţi trebuie să fie puse în evidență și valorificate pentru o dezvoltare sustenabilă a societății românești”.

Din juriu au făcut parte personalităţi precum Ionel Haiduc, membru de Onoare al Comisiei de Evaluare a Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate, fostul președinte al Academiei Române (2006-2014), Ionel Valentin Vlad, actualul Preşedinte al Academiei Române, Florin Călin Păun prezent în ierarhia ONERA (Oficiul Naţional de Studii şi Cercetări Aerospaţiale al Franţei), Directeur Adjoint Innovation Industrielle, Laurenţiu Damian
președintele Uniunii Cineaștilor Români. „Sunt membră a Trinity College, care îmi finanţează de altfel şi cercetarea doctorală. Am obţinut un MPhil în International Relations de la aceeaşi universitate în 2011. Cercetarea mea curentă se axează pe securitatea energetică Europeană. Interesele mele de cercetare vizează Guvernarea Globală şi Securitatea Energetică în Uniunea Europeană şi Europa de Est. În prezent sunt şi Coordonatorul Centrului pentru Studii Europene de la Universitatea Cambridge, Cercetător Asociat la European Centre for Energy and Resource Security, King’s College London, Editor Asociat la Cambridge Review of International Affairs şi reprezentantul reales al studenţilor doctoranzi din cadrul Departamentului Politics and International Studies, Cambridge. La Cambridge predau Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană, iar la King’s College London sunt lector al unui curs de Politică Energetică Globală”, este prezentarea pe care şi-a făcut-o Alexandra în competiţie. Așa cum ne-a promis, zilele următoare vom prezenta un material mai amplu despre modelul de reuşită Alexandra- Maria Bocşe.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !