Oradenii, indemnati sa faca fapte bune

Reactualizat la:
Cutiile pot fi ridicate de la Librăria Gutenberg
Cutiile pot fi ridicate de la Librăria Gutenberg
În Postul Crăciunului, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea invită orădenii ca, pe lângă ajun şi rugăciune, să facă şi fapte de milostenie.

Prin acţiunea ,,Cutia de Crăciun’’ orădenii sunt îndemnaţi să renunţe la ceva (la o ciocolată, un suc, o prăjitură, un film, o cafea, un pachet de ţigări, un vin, o bere…) şi să ajute o familie care se află în dificultate. Caritas Eparhial va direcţiona ajutorul celor care se vor implica în acţiune acolo unde este cea mai mare nevoie.

Pregătire Caritas Oradea

Organizaţia a pregătit în jur de 10.000 de Cutii de Crăciun. Cei care doresc să se implice în campanie pot să intre în posesia cutiei la Librăria Gutenberg (strada Episcop Mihai Pavel, nr. 4), între orele 09:00 şi 17:00, de luni până vineri. Orădenii sunt invitaţi să ia cutia acasă şi să pună în ea contravaloarea obiectului la care au renunţat. La finalul campaniei, aceştia vor aduce cutia la Caritas Eparhial. Campania ,,Ia şi tu Cutia de Crăciun: Renunţând poţi dărui’’ se desfăşoară până în 18 decembrie.

,,Milostenia are o dublă valoare: mai întâi ne lipsim pe noi înşine, de bună voie, de un bun, iar, în al doilea rând, dăruind acel bun unuia lipsit împlinim o faptă de dragoste creştinească.

Suntem în postul Crăciunului şi de aceea trebuie să-i înţelegem spiritul. Toţi ştiu că această perioadă este un timp de pregătire pentru Crăciun. De aceea, cu multe zile înainte ne pregătim sufletele, ne curăţăm conştiinţa, ne purificăm spiritul şi încercăm să primim venirea Lui: frumoşi şi fără nici o pată. Aşa cum Isus se naşte din imaculata Fecioară, tot aşa Crăciunul trebuie să fie celebrat de oameni curaţi, imaculaţi. Oricine, în acea zi, va fi murdar şi pătat demonstrează că nu este interesat de Naşterea lui Isus şi nu ia în considerare dorinţa acestuia de a intra în sufletul fiecăruia dintre noi. Prin urmare, apropiindu-ne de Crăciun, să ne purificăm de urâţenia păcatului şi să umplem locul lăsat de acesta cu diferite acţiuni de caritate. Numai aşa vom reuşi să-l primim pe Isus în ieslea sufletului nostru’’, îndeamnă părintele Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea. 

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !