Oradenii s-au intalnit cu Principele Radu

De Crina Dobocan
Oradenii s-au intalnit cu Principele Radu
 Teatrul „Regina Maria” a fost, miercuri, gazda unei întâlniri memorabile. Principele Radu al României a lansat aici cele mai recente trei volume regale care au văzut lumina tiparului la Editura Curtea Veche.

Amfitrionul evenimentului a fost Daniel Vulcu, directorul Teatrului „Regina Maria”.

Primul volum, „Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” a fost prezentat de poetul Ioan Moldovan, directorul Revistei Familia şi laureat al Fundaţiei „Principesa Margareta” pentru poezie.

„Volumul oferă în imagini, de o calitate indiscutabilă, dovezi ale trecerii prin timp a personajului principal al acestei cărţi. Sunt fotografii care introduc o notă de firesc, de omenesc, pentru că suntem de acord că este curiozitatea fiecăruia dintre noi de a iscodi, cu mintea şi cu informaţia, în spaţii de regulă ocrotite de curiozitatea năvalnică a oamenilor, acum, cu discreţie şi cu un bun gust extraordinar, ne sunt dăruite. Vedem acolo fotografii de la vârstele cele mai fragede ale Principesei până în prezent, în ţinutul cald al familiei, dar şi în acţiuni pe care Principesa le-a desfăşurat de-a lungul activităţii sale”, a spus Ioan Moldovan.

Ligia Mirişan, directorul Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai”, a vorbit despre cea de-a doua carte lansată: „Trei poduri peste lume”.

„Principele Radu ne dezvăluie nouă tuturor momentele importante care i-au marcat existenţa. Sunt prezente în carte evenimente cu oameni, întâmplări, dar mai presus de toate cred că există o mare dragoste şi o mare admiraţie pentru Casa Regală. Şi nu uită să facă simţit acest lucru. Cele trei poduri despre care vorbeşte autorul sunt trei poduri care devin elemente simbolice, pentru că podul este un element foarte des întâlnit în literatură. Podul reprezintă un simbol al trecerii. Trecerea peste timp, de la un mileniu la altul, este trecerea pe care Principele o parcurge de la România Comunistă la România liberă şi de la condiţia de actor la cea de principe Regal. Este o carte incitantă, în care foarte multe lucruri se dezvăluie chiar de la bun început, din nota autorului, care ştie că România noastră este una proteică, într-o continuă mişcare, într-o continuă dezvoltare. Cred că volumul reuşeşte să surpindă şi noua viziune pe care o avem asupra Casei Regale”, a spus Ligia Mirişan.

Pe marginea conţinutului ultimului volum lansat – „Crăciunul regal” a vorbit însuşi oaspetele. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !