Ordinul de protecţie – comunicat Poliţiei în cinci ore

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
Ordinul de protecţie – comunicat Poliţiei în cinci ore
© Cseke Attila
Deputatul UDMR Cseke Attila are o satisfacţie legislativă. Cseke a reuşit să-şi impună propunerea legislativă care se referă la o modificare în legislaţia privind emiterea Ordinului de protecţie.

Astfel, dacă până acum legea stabilea că Ordinul de protecţie se comunică „de îndată” Poliţiei, această formulă a fost înlocuită cu „în cinci ore”. Iniţial, Cseke propusese ca legea să ceară comunicarea Ordinului „în aceeaşi zi”, însă formula găsită în urma comunicării cu ministerele de resort este chiar mai bună, admite iniţiatorul.

Cseke arată că, astfel, se elimină un termen echivoc, ce poate da naştere unor situaţii în care Ordinul de protecţie nu îşi mai atinge scopul. Astfel, instanţa va fi acum obligată să comunice Poliţiei ducerea la îndeplinire a Ordinului de protecţie în cinci ore de la emiterea lui.

„Până acum, instanţele înţelegeau să acţioneze diferit. Unele comunicau Ordinul în aceeaşi zi în care l-au emis, altele în câteva zile şi a fost şi un caz, la Judecătoria din Iaşi, unde Ordinul a fost comunicat Poliţiei în 60 de zile de la emiterea lui. Vă daţi seama că în 60 de zile, agresorul putea să-i facă victimei orice!”, transmite Cseke, preocupat de această problemă.

Ordinul de protecţie este o măsură luată de instanţă, în situaţiile în care sunt victime supuse unor agresiuni în familie. O dată emis, acest Ordin este executoriu, chiar dacă există cale de atac.

Modificarea legislativă va fi trimisă spre promulgare preşedintelui României.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !