Pact cu Institutul moldav de Relatii Internationale

De Cristian Horgoș
Rectorii Bungău şi Valentin Beniuc, flancaţi de prorectorii Şipoş şi Cucerescu, precum şi de decanul Horga Foto: UO
Rectorii Bungău şi Valentin Beniuc, flancaţi de prorectorii Şipoş şi Cucerescu, precum şi de decanul Horga Foto: UO
După parteneriatele încheiate cu Universităţile din Chişinău a venit rândul şi Institutului IRIM.

Universitatea din Oradea (UO) şi Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova au încheiat, săptămâna trecută, un acord cadru de cooperare pentru dezvoltarea unei colaborări interinstituţionale eficiente. Acordul cadru de cooperare va fi activ pe mai multe planuri de interes comun din domeniul ştiinţific şi didactic.

Acest acord, iniţiativă a conducerii Universităţii din Oradea, a fost semnat la sediul Universităţii din Oradea de rectorul Institutului de Relaţii Internaţionale din Moldova, prof. univ. dr. hab. Valentin Beniuc, şi de rectorul UO, prof. univ. dr. Constantin Bungău, în prezenţa prof. univ. dr. Sorin Şipos, prorector al UO a, a prof. univ. dr. Ioan Horga, decan al Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, şi a conf. univ. dr. Vasile Cucerescu, prorector al Institutului de Relaţii Internaţionale din Moldova.

Acord pe trei ani

„Acordul prevede colaborarea în activităţile de predare şi cercetare, inţierea de schimburi de studenţi şi cadre didactice, precum şi schimburile de publicaţii, organizarea de activităţi comune (conferinţe, simpozioane, şcoli de vară etc.) şi elaborarea de proiecte comune. Fiecare instituţie va garanta recunoaşterea studiilor studenţilor care au realizat un program de studiu care va fi aprobat înainte de plecare, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, mai informează Alina Bicăzan de la Biroul de Presă al UO.

Colaborarea se întinde pe o perioadă de trei ani şi va fi validă cu orice amendament ulterior convenit de cele două instituţii pentru o perioadă nedeterminată, cu posibilitate de prelungire.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !