Paduri supravegheate din satelit

De Simona Albinaru
3Comentarii
Păduri defrişate
Păduri defrişate
Metodă de teledetecţie pentru depistarea tăierilor ilegale de arbori.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a introdus o nouă metodă de teledetecţie pentru depistarea tăierilor ilegale de arbori prin care poate fi comparată situaţia actuală a unei păduri cu cea înregistrată în urmă cu cinci ani.

Romsilva administrează, pe lângă cele 3,2 milioane de hectare de păduri ale statului, şi un milion de hectare fond forestier din proprietatea persoanelor fizice sau juridice, iar în ultimul timp tot mai multe primării solicită serviciile silvice oferite de Romsilva, chiar dacă tarifele de administrare sunt mai mari decât cele oferite de ocoalele private.

Romsilva a decis în Consiliul de Administraţie şi mărirea suprafeţelor arondate unui canton şi care se află în paza unui pădurar.

În judeţul Bihor, unde există serioase probrele legate de tăierile ilegale de arbori, în această primăvară Direcţia Silvică Bihor şi-a propus regenerarea unei suprafeţe de 321,06 hectare din care 246,24 regenerări naturale şi 74,82 ha împăduriri. Pentru consolidarea plnataţiilor executate în anii anteriori se vor executa completări pe o suprafaţă de 56,40 ha. În vederea realizării acestui program se vor utiliza peste 714,6 mii de puieţi forestieri din specii diferite.

 

Taguri: ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor