Acţiunea a avut loc în data de 06.06.2012 la sediul DSVSA Bihor. „Este vorba de o şedinţă de instruire cu agenţii economici şi persoane fizice care au activitate de distilare, rafinare şi mixarea băuturilor alcoolice, respectiv fabricare de pălincă, fiind invitaţi toţi agenţii economici din judeţul Bihor cu activitate în acest domeniu”, a declarat Sorin Hodişan, directorul executiv al DSVSA Bihor.
La şedinţă au fost invitaţi să participe şi reprezentanţi ai Direcţiei Agricole Bihor şi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor.
„Şedinţa a avut ca scop informarea micilor producători de pălincă asupra aspectelor legislative privind siguranţa alimentelor: necesitatea înregistrării distileriilor la DSVSA Bihor, prezentarea cerinţelor care trebuiesc îndeplinite pentru funcţionarea acestor pălincării, necesitatea respectării condiţiilor minime de igienă prevăzute în legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare”, a mai precizat directorul DSVSA Bihor.
Au mai fost abordate şi alte subiecte: obţinerea de atestat de produs tradiţional, condiţiile de autorizare ca antrepozit fiscal, modalităţile şi procedurile pentru realizarea supravegherii fiscale a producţiei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!