Parcare la liber în Oradea – pregătesc un sistem tip vignetă

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
11Comentarii
Parcare la liber în Oradea – pregătesc un sistem tip vignetă
Parcările din oraş au fost gratuite în primele două zile lucrătoare din acest an.

Cum, din cauza problemelor de ordin tehnic, Primăria Oradea nu a putut emite chitanţe pentru abonamentele de parcare, nu a ieşit în control nici personalul însărcinat cu controlul și emiterea amenzilor de parcare. „De două ori am fost să-mi iau abonament, şi luni şi marţi, dar nu am reuşit. Nu mi-au putut încasa banii şi nici nu mi-au emis abonamentul. Culmea ar fi să mă trezesc cu o amendă acum”, ne-a spus Remus Marge, şofer pe o maşină de firmă. Desigur, municipalitatea nu a făcut niciun anunţ în acest sens, au putut lua la cunoştinţă această realitate eventual cei care s-au prezentat la ghişeele PMO pentru a-şi cumpăra abonamente de parcare, cu condiţia să fi întrebat. Altfel, cei care obişnuiesc să achite parcarea cu telefonul, nu au fost atenţionaţi.

Vignetă orădeană

Totuşi, situaţia nu se va prelungi prea mult. Neputinţa casieriţei PMO de a încasa contravaloarea obişnuitelor abonamente e cauzată de intervenţiile în sistemul informatic al municipalităţii.

Acestea sunt necesare odată cu transformarea AIO într-o structură internă a Municipalităţii, în urma unei decizii luate de Consiliul local anul trecut, la cererea primarului Ilie Bolojan.

„Conectăm situaţia încasărilor cu aplicaţia informatică utilizată de cei care fac controlul. Scopul este să eliminăm o cheltuială inutilă, costul abonamentelor printate, pe de o parte dar şi să reducem disconfortul cetăţeanului, care până acum trebuia să aibă grijă de acel cartonaş şi avea gândul că trebuie mereu să-l afişeze la vedere”, spune Lucian Popa, șeful Direcției Patrimoniul Imobiliar.

Astfel, din acest an, abonamentul de parcare va funcţiona după modelul unei vignete: plătitorul primeşte doar o chitanţă iar controlorul va căuta dacă o maşină are sau nu achitată taxa de parcare, pe tableta din dotare.

Popa atenţionează că rămân valabile abonamentele printate pentru persoanele cu handicap şi procedurile pentru abonamentele de domiciliu.

„În cel mai scurt timp, sistemul va deveni operaţional dar până atunci, controlorii nu vor ieşi să dea amenzi”, e concluzia sa.

Taguri: , ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor