Parcul Industrial Eurobusiness, ca afacere

De Cristina Ghilea
Parcul Industrial Eurobusiness, ca afacere
La finalul proiectului de dotare a Eurobusiness 1 cu utilități, acesta merge în câștig, zic edilii.


La finalul celui mai important proiect european derulat în Parcul Industrial de pe Borșului, managerul acestuia anunță că Eurobuisiness intră-n afaceri. Delia Ungur declară că următorii pași sunt vânzarea de energie companiilor din parc și construirea de hale pentru investitorii care doresc să închirieze sau să cumpere. Intrarea în afaceri cu energie este un demers firesc – Primăria și-a construit acolo o stație de transformare încă din 2011 iar dezvoltarea de rețele a venit ulterior. „Vom achiziționa curentul pe OPCOM și-l vom vinde cu tarif redus (prin reducerea taxelor percepute de Transelectrica SA n.r.) Asta va crește atractivitatea Parcului Industrial. Vom fi o mică Electrică pe acest amplasament”, spune Delia Ungur, Inițiativa de construire de hale de închiriat pe 8.000 de mp, însă, poate ridica semne de întrebare față de capacitatea de seducție a Oradiei față de marii investitori. „Nu vom construi speculativ, ci doar pe comenzi ferme”, asigură Ungur.

Cu 2011 ca termen inițial de finalizare, proiectul utilităților din PI a ajus la final abia săptămâna trecută, pentru că economiile realizate au fost investite pe acelați amplasament. Valoarea a fost de 15,4 milioane de lei, cu 50% cofinanțare locală. „Cei 15,4 milioane de lei au adus 200 de milioane de lei profit. Banii investiți au fost deja recuperați din taxele de autorizare, din vânzarea terenurilor și din sumele intrate la buget, ca și cotă parte din IVG-ul plătit la salariile angajaților”, iși laudă Delia Ungur firma.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !