Parcul Industrial II s-a extins cu aproape 60 de hectare

11Comentarii
Parcul Industrial II s-a extins cu aproape 60 de hectare
Parcul industrial Eurobusiness II din Oradea, din strada Ogorului, s-a extins cu 59,6 hectare, astfel că în prezent suprafața totală disponibilă pentru investiții este de 83,5 hectare.

Administratorul parcurilor industriale deținute de municipiul Oradea, societatea Eurobusiness Parc Oradea SA, a obținut titlul de parc industrial pentru suprafața extinsă conform ordinului de ministru nr. 1942 din 2 decembrie 2015.

Cele 23 de hectare de teren existente înainte de extindere sunt ocupate în proporție de 90% de companii care activează în mai multe domenii cum ar fi: transport de marfă și persoane, producție și comercializare de încălțăminte, fabricarea de accesorii pentru autoturisme, fabricarea de uși și ferestre din metal, amenajări peisagistice sau producție de textile. Unele dintre ele au început construcția halelor iar altele urmează să facă acest lucru în viitorul apropiat.

În Oradea mai există alte două parcuri industriale: Eurobusiness I, de pe Șoseaua Borșului, și Eurobusiness III de pe strada Uzinelor.

Parcul Eurobusiness I de pe Șoseaua Borșului are o suprafață de 121 de hectare și este ocupat în proporție de 90% iar parcul Eurobusiness III, de pe strada Uzinelor, are o suprafață de 15 hectare și este ocupat în acest moment în proporție de 30%.

În parcurile industriale au fost atrase investiții private de peste 200 de milioane de euro. În prezent, în companiile din parc lucrează 3.000 de persoane, dar până în 2020 numărul total de locuri de muncă va ajunge la 6.000.

Cele mai mari investiții până acum în parcurile industriale din Oradea sunt cele realizate de companiile: Emerson, Plexus, Faist Mekatronic și Shinheung Electronics.

Administratorul parcurilor industriale din Oradea, societatea Eurobusiness Parc, poartă negocieri avansate cu investitori străini și români, care se vor concretiza în 2016.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor