Parcul Olosig arata din ce in ce mai rau

Parcul Linistii are acum un gazon ca vai de el
Parcul Linistii are acum un gazon ca vai de el
Firma care se ocupă azi de întreţinerea parcului îşi face treaba de mântuială.

Parcul Olosig, botezat de edili „Parcul Liniştii”, arată tot mai rău. Iarba e tunsă rar, iar când e tunsă, arată parcă şi mai rău. Gazonul din parc, altădată de un verde crut, e parcă pârjolit azi, dând senzaţia că a fost lăsat de izbelişte.

Aflăm că firma Kaluna nu se mai ocupă de parc. Această firmă a întreţinut gazonul parcului în anii 2009 şi 2010. „A fost vorba despre 3,5 hectare, presupunând tuns, udat, fertilizat, strângerea crengilor”, ne-a declarat Adrian Burcă, de la Kaluna.„Nea Traian şi Pişti, cei doi angajaţi ai noştri, veneau în parc o dată cu primul tramvai şi plecau înspre seară. Parcul ăsta a beneficiat de sămânţă deosebită şi fertilizanţi de calitate. A fost prima însămânţare cu utilaj performant din oraş, în spaţiul public”, spune Burcă, mândru de felul în care a reuşit să întreţină gazonul în parc. Întrebat de preţ, acesta ne-a informat că pentru 2010 a încasat de la municipalitate circa 11.000 euro, pentru lucrările de întreţinere din acest parc. Adrian Burcă spune că la finele lui 2010 s-a încheiat contractul cu Primăria şi nimeni nu a venit să-i propună prelungirea acestuia. Astfel, şi-a luat „jucăriile” şi a plecat.

Bâlbâieli edilitare

L-am contactat pe Emil Benţan, director adjunct al Direcţiei Tehnice a Primăriei, responsabil pe partea de spaţii verzi. Benţan ne-a declarat că e la curent cu situaţia existentă, indicând firma Paniman SRL Oradea ca fiind cea care se ocupă azi de parc.

Paniman a fost însărcinată să se ocupe de parc pentru că acesta cădea pe raza sectorului 3, câştigat de această firmă prin licitaţie, la începutul acestui an. „Nici eu nu sunt mulţumit de felul în care arată parcul. Însă, în curând se va ţine o licitaţie şi nu va mai fi Paniman”, ne-a declarat Benţan. L-am întrbat pe Benţan de ce s-a renunţat la firma ce a întreţinut parcul în anii trecuţi. „Nu aveam cum să prelungesc contractul cu Kaluna, pentru că s-a scos la licitaţie întreg sectorul 3 şi a câştigat Paniman. Şi pentru acest parc urmează să se facă o licitaţie”, ne-a spus Benţan. Licitaţia la care face referire edilul e prevăzută pentru această lună, însă presupune diferite lucrări pentru dotarea parcului (arteziană, două scuaruri, locuri de joacă, terenuri de sport, pistă pentru biciclete, pistă pentru jogging, extinderea iluminatului public, WC public, arbori, arbuşti) şi nu întreţinerea gazonului din parc, i-am atras atenţia directorului. „Presupune tot”, a încercat să bareze Benţan. Până atunci, însă, gazonul parcului va continua să arate ca vai de el, doar pentru că responsabilii din Primărie se zgârcesc la tărâţe.

Ghitea cere penalităţi

Directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea, ne-a confirmat că licitaţia pentru Parcul Liniştii nu are în vedere şi întreţinerea gazonului existent. „Eventual, după aceea”, spune Ghitea evaziv, atunci când e întrebat dacă va fi o licitaţie care să aibe drept obiect întreţinerea spaţiilor verzi, aşa cum s-a întâmplat în cazul celorlalte parcuri din Oradea. De asemenea, Ghitea i-a transmis directorului său adjunct, prin intermediul cotidianului nostru, să le aplice sancţiuni celor de la Paniman, dacă nu se ţin de treabă. Până la închiderea ediţiei, responsabilii de la Paniman nu au putut fi contactaţi.

CĂLIN CORPAŞ

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !