Părinţii adoptivi, în vizită la Grădina Zoologică Oradea

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Părinţii adoptivi, în vizită la Grădina Zoologică Oradea
Mai mulţi orădeni care au adoptat animale din Grădina Zoologică au avut, sâmbătă, şanşa unui program special cu protejaţii lor.

Hrănirea lemurilor kata şi a suricatelor a fost una dintre cele mai apreciate activităţi. Andrei şi Alex au trebuit să dea dovadă de multă răbdare şi stăpânire de sine pentru a câştiga atenţia micilor bestii cu cozi inelate.

Biologul Anna Marossi s-a aflat şi ea între cei care au răspuns invitaţiei Zoo de a participa la şedinţa cu părinţii adoptivi şi a participat, apoi, la pregătirea şpi servirea mesei. Animalele de la Zoo Oradea au zeci de părinţi adoptivi, unii dintrei ei aflaţi chiar şi în capitală, ne-a spus administratorul Bimbo Szuhai Tibor. Mai sunt, însă, spaţii pentru doritori. Regulamentul pentru adopţii spune următoarele:

Art. 1. Animalele din Grădina Zoologică Oradea pot fi adoptate de orice persoană fizică sau juridică. Un animal poate fi adoptat de mai multe persoane.

Art. 2. Perioada de adopție este de un an. Suma minimă este de 100 de lei pentru persoane fizice, 500 de lei pentru persoane juridice. Părintele adoptiv poate achita sumă mai mare decât suma minimă.

Art. 3. Animalul adoptat rămâne în proprietatea Grădinii Zoologice și în locația desemnată de către instituție. Părintele adoptiv are aceleași drepturi ca oricare alt vizitator.

Art. 4. Suma încasată din adopția unui animal este folosită exclusiv pentru fondul general destinat achizițiilor de alimente, vitamine și medicamente de la Grădina Zoologică și pentru îmbunătățirea condițiilor de bunăstare fizică și psihică a animalelor.

Art. 5. Părintele adoptiv primește un Certificat de adopție și un autocolant. Numele părintelui adoptiv este trecut pe panoul cu părinții adoptivi. În cazul persoanelor juridice, dacă părintele adoptiv solicită, se poate așeza o tăbliță lângă țarcul animalului, cu numele părintelui adoptiv. În cazul adoptării puilor părintele adoptiv poate da un nume exemplarului ales.

Art. 6. Adopția se poate înregistra pe un nume diferit față de persoana care plătește taxa de adopție (ex.: certificatul de adopție se face cadou pentru o zi de naștere, o aniversare, de sărbători etc.).

Art. 7. De două ori pe an (ultima sâmbătă din aprilie, prima sâmbătă din octombrie) se organizează Ziua Părinților Adoptivi, ocazie cu care persoana trecută pe Certificatul de adopție, pe baza unei invitații, poate intra gratuit la Grădina Zoologică, poate afla detalii despre animale. În această zi părintele adoptiv, la specia pe care a ales, are drepturi suplimentare față de ceilalți vizitatori conform tabelului din Anexa. 1.

Art. 8. Suma oferită pentru adopție nu se returnează. În cazul decesului animalului adoptat, părintele adoptiv poate opta pentru un alt exemplar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !