Partenerii lui Govoreanu, la judecată

De Cristian Horgoș
Ion Govoreanu
Ion Govoreanu
Parteneri de afaceri ai lui Ion Govoreanu au fost trimişi şi ei în judecată pentru evaziune cu alimente.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a comunicat că Parchetul de pe lângă Tribunalul (PT) Bihor a dispus, pe 4 noiembrie, trimiterea în judecată a inculpaţilor Cuc Floare şi Berinde Radu Ovidiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

În perioada 2008-2010, inculpata Cuc Floare, în calitate de administrator de fapt al sc N.T. srl şi administrator al sc A. Impex srl, respectiv inculpatul Berinde Radu Ovidiu, în calitate de administrator al sc T.R. srl Oradea, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni comerciale nereale şi au evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale.

„Activitatea infracţională a inculpaţilor a constat în introducerea societăţilor comerciale controlate de ei într-un circuit infracţional evazionist complex, prin care au fost simulate achiziţii de bunuri alimentare conţinând TVA, care au fost înregistrate contabil ca revândute ulterior unor societăţi comerciale aflate în insolvenţă, în regim de taxare inversă. Inculpaţii au compensat TVA colectat din alte operaţiuni comerciale reale cu TVA deductibil, diminuând astfel TVA de plată la bugetul de stat”, a mai comunicat PÎCCJ.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului de inculpata Cuc Floare este în cuantum total de 4.942.393 lei, iar inculpatul Berinde Radu Ovidiu a produs un prejudiciu de 870.997 lei.

Prin ordonanţa procurorului, în vederea recuperării prejudiciului, au fost sechestrate mai multe bunuri aflate în proprietatea părţilor responsabile civilmente, respectiv societăţile comerciale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bihor.

Cu Govoreanu

Radu Berinde, ca patron al Top Royal srl şi milionara arădeancă Floare Cuc au ajuns în atenţia procurorilor pentru afaceri derulate, între 2008 şi 2010, cu firme controlate de orădeanul Ion Govoreanu.

Dosarul lui Govoreanu a fost instrumentat separat iar „lotul” Govoreanu a fost trimis în judecată în august 2011, prejudiciul indicat de procurorii DNA Oradea fiind de 90,5 milioane lei (circa 22,4 milioane de euro). Dosarul Govoreanu, aflat pe rolul Tribunalului Bihor, va avea, pe 2 decembrie, a 28-a şedinţă de judecată.

În Tob Forbes

Fraţii Floare şi Ioan Cuc din Arad au apărut în Topul Forbes, compania Astral Impex fiind, ani la rând, una dintre cele mai importante firme de distribuţie de bunuri de larg consum de pe piaţa românească, cu rulaje de peste 150 de milioane de euro anual. În 2010, distribuitorul Astral Impex a încheiat colaborarea cu Philip Morris, care le-a adus în 2009 rulaje estimate în jurul a 50 de milioane de euro, adică circa o treime din cifra de afaceri. Ieşirea din sistemul de distribuţie al Philip Morris a venit la jumătate de an de la intrarea în insolvenţă a operatorului supermarket-urilor SPAR, administrate tot de fraţii Cuc.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !