Paşi spre reabilitarea integrală la Vulturul Negru

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
2Comentarii
Digi şi-a reabilitat faţada, urmează Primăria
Digi şi-a reabilitat faţada, urmează Primăria
Municipalitatea a ratat sezonul favorabil şantierelor. Va începe în toamnă lucrările la Palat.

Cu primul tronson de clădire reabilitat şi pus în valoare de iluminatul arhitectural, Palatul Vulturul Negru se va acoperi de schele şi în jurul celorlalte corpuri de clădire. Interesant că edilii nu şi-au organizat investiţia astfel încât să profite de vremea favorabilă de pe timpul verii: abia acum lansează licitaţia lucrării.

„Primăria a anunţat finalizarea proiectului tehnic privind reabilitarea faţadelor exterioare. În continuare urmează demararea procedurilor de achiziţie publică şi postarea documentaţiei pe SEAP în vederea contractării serviciilor de execuţie aferente lucrării „Reabilitare parament exterior şi reparaţii învelitori aferente Palatului Vulturul Negru din Oradea”, urmând ca în acestă toamnă să înceapă efectiv lucrările”, anunţă Municipalitatea printr-un comunicat de presă.

Lucrările licitate ţin de reabilitarea faţadelor exterioare pe tronsoanele din str. Independenţei şi dinspre Piaţa Unirii şi constau din desfacerea şi refacerea tencuielilor la faţade în culorile originale, reabilitarea învelitorii actuale, reabilitarea tâmplăriilor actuale, refacerea plasticii ornamentale – a elementelor decorative, refacerea în totalitate a lucrărilor de tinichigerie distruse sau pierdute din tablă de zinc vopsită în culorile originale, desfacerea sau demontarea unor intervenţii de pe faţade, precum şi revizuirea iluminatului exterior. Valoarea estimată a investiţiei este de 6.182.726 lei, fără TVA, iar durata de execuţie va fi de 24 de luni de la data predării amplasamentului.

Risc de aspect „bălţat”

Cum Vulturul Negru este un ansamblu unitar cu mai mulţi proprietari şi cu mai multe etape de intervenţie, se pune problema că rezultatul şantierelor să nu fie nişte faţade pestriţe, neunitare. „E important ca materialele şi codurile culorilor folosite să fie aceleaşi. Executantul va fi decis prin licitaţie”, Cristian Beltechi, şeful Administraţiei Imobiliare Oradea.

De altfel, în Primărie s-a vehiculat deja ideea că lucrarea ar trebui continuată cu firma care a reabilitat sediul Digi din Vulturul Negru. Cum legislaţia nu permite încredinţarea directă a unei lucrări în această valoare, rămâne de văzut cum se vor aranja lucrurile. „Primăria Oradea mulţumeşte şi firmei RCS&RDS că a reabilitat în condiţii de calitate atât faţada proprie de la etajul Palatului Vulturul Negru, cât şi faţada de la parter. Primăria îşi doreşte astfel, ca peste doi ani, faţada întregului Palat Vulturul Negru să fie reabilitată”, mai spune comunicatul de presă al Municipalităţii.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor