Patrik vă cere ajutorul

De Otilia Șandor
3Comentarii
Patrik vă cere ajutorul
Un băieţel de patru ani din Oradea suferă de o malformaţie congenitală care nu poate fi „reparată” decât în străinătate, contra sumei de 2.000 euro.

Asociaţia Piticot care a demarat o campanie pentru a-l sprijini pe băieţel a transmis că micuţul s-a născut deodată cu sora lui geamănă, Patricia. Doar că Patrik a fost depistat cu hipospadias – o malformaţie congenitală caracterizată prin situarea meatului dedesubtul penisului. Practic, spune Denisa Hora, de la Asociaţa Piticot, trunchiul penisului este încorporat şi are nevoie de o intervenţie chirurgicală de reconstrucţie a aparatului genital, operaţie despre care cei de la Asociaţia Piticot şi părinţii lui Patrik au aflat că nu se prea face în ţară. Mai mult, părinţii zic că li s-a spus că Patrick avea şanse reale la o viaţă normală, dacă ar fi fost operat până la vârsta de 4 ani: “În România nu există aparatura sau specialiştii necesari unei astfel de intervenţii, chiar dacă, oficial, operaţia poate fi efectuată şi în ţara noastră. Chiar medicii români mi-au recomandat să-l duc în Ungaria, dacă vreau să am un copil sănătos şi să nu-l supun degeaba la chinurile unor intervenţii chirurgicale”. Părinţii au aflat că la o clinică din Debreţin, intervenţia ar costa 2.000 de euro şi poate va trebui repetată.

Sumă mică, dar mare

Directorul Hora spune că cei 2.000 de euro, “deşi nu pare o sumă colosală, sunt imposibil de strâns pentru soţii Mihuţiu, întrucât venitul lor este doar de 600 de lei pe lună”.

Persoanele generoase care vor să îl ajute pe Patrik pot face donaţii în lei (cu precizarea pe OP – pentru cazul Mihuţiu) Patrik!, în contul Asociaţiei Piticot, în contul bancar deschis în lei (RO82BTRL00501205i98626XX) sau în contul deschis în euro (RO57BTRL00504205i98626xx), ambele deschise la Banca Transilvania Oradea. Informaţii detaliate se pot obţine la director@piticot.org, lavinia@piticot.org, 0728.572.879 (Denisa Hora, director Asociaţia Piticot) şi 0728.270-876 (Lavinia Catrinar – preşedintele Asociaţiei Piticot).

Firmele care doresc să-l ajute pe Patrik, pot solicita contractul de sponsorizare, transmit cei de la Asociaţia Piticot care amintesc faptul că în codul fiscal se prevede că o parte din impozitul datorat poate fi direcţionat către sponsorizări.

“Cu siguranţă oamenii nu vor rămâne indiferenţi la situaţia gravă în care se află Patrik şi vom reuşi să responsabilizăm social, comunitatea în care trăim”, a adăugat aceeaşi sursă.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor