Patrula şcolară

Patrula de la Vadu Crişului
Patrula de la Vadu Crişului
Anual, cea mai mare parte a accidentelor de circulaţie sunt produse din cauza nerespectării de către pietoni a regulilor de deplasare pe căile rutiere.

Un procent destul de mare din acestea îl reprezintă cazurile când victime au fost copii sau tineri de vârstă şcolară. În acest context, pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă rutieră este necesară cunoaşterea şi respectarea regulilor de circulaţie de către elevi. De asemenea, disciplina de care acestea dau dovadă în timpul deplasării pe drumurile publice se formează în activităţi de educaţie rutieră desfăşurate într-o colaborare permanentă a şcolii cu familia şi cu lucrătorii de poliţie.

Colegiul Tehnic nr. 1 Vadu Crişului în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, prin Postul de poliţie Vadu Crişului şi Primăria Vadu Crişului a demarat proiectul Patrula şcolară de circulaţie şi disciplină rutieră. De la prof. Luca Liviu, coordonatorul proiectului am aflat că obiectivele specifice ale proiectului sunt: cunoaşterea semnificaţiei indicatoarelor de circulaţie şi respectarea legislaţiei rutiere; constituirea patrulei şcolare de circulaţie; formarea deprinderilor de comportare civilizată a actualilor mici pietoni şi viitori participanţi la trafic. Considerăm că înfiinţarea Patrulei şcolare de circulaţie poate fi un mijloc eficient, atractiv de educare şi disciplinare rutieră. În cadrul proiectului se vor iniţia următoarele acţiuni: constituirea unui punct de informare privind regulile de circulaţie pe drumurile publice, organizarea Patrulei şcolare, întâlniri ale elevilor cu agentul de poliţie din comună, concursuri promovate prin intermediul revistei Filigram Vadu Crişului, exerciţii practice de comportare pe drumurile publice, concurs de educaţie rutieră.

Faza de pregătire şi iniţiere a proiectului s-a derulat în perioada 9 februarie- 2 martie 2015; faza de dezvoltare în 4 martie- 15 iunie 2015 şi faza de generalizare şi susţinere va fi în perioada 15 septembrie- 15 octombrie. Proiectul a debutat pe 2 martie, s-au format Patrula şcolară de circulaţie care în cursul zilei de miercuri, zi de piaţă în localitatea Vadu Crişului, împreună cu agentul şef de poliţie Bot Ioan au supravegheat trecerile de pietoni în faţa podului din centru şi în faţa corpului C al Colegiului Tehnic.

IOAN HASAS0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !