Paza bună trece primejdia rea

De Otilia Șandor
Oamenii, sfătuiţi FOTO: IJP BIHOR
Oamenii, sfătuiţi FOTO: IJP BIHOR
Ziua 3 din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a vizat prevenirea furturilor.


Tur de forţă a poliţiştilor bihoreni în această Săptămână a Prevenirii Criminalităţii.

La piaţă

Orădenii care şi-au făcutr piaţa miercuri la Cetate sau în Rogerius au dat nas în nas cu poliţiştii, ba unii au şi fost opriţi pentru a fi informaţi despre moduri în care se pot apăra ei şi cum îşi pot apăra familiile de tâlhari, furturi din locuinţă, din maşini etc. De la ora 10:00 la 11:00, sub sloganul „Paza bună, trece primejdia rea!”, poliţiştii au vorbit cu oamenii, au împărţit nu doar sfaturi verbale ci şi recomandări scrise sub formă de pliante. Împreună cu reprezentanţii unor asociaţii de proprietari, poliţiştii au făcut câteva demonstraţii ca să testeze lejeritatea cu care proprietarii de apartamente permit accesul persoanelor străine în incinta imobilelor.

Cu asociaţiile de proprietari

Miercuri, timp de două ore (între 13:00 – 15:00), sub sloganul „Nu le face viaţa uşoară infractorilor, un simplu gest te poate scuti de neplăceri!”, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţişti de proximitate din cadrul – Biroului Poliţiei de Proximitate – Poliţia Municipiului Oradea i-au invitat pe reprezentanţii unor asociaţii de pensionari, administratori ai unor asociaţii de proprietari, reprezentanţi ai unor ONG-uri. Ca să discute cu propuneri de soluţii şi sfaturi utile pentru viaţa de zi cu zi ca să se reducă infracţiunile de înşelăciune şi furturile din locuinţe.

În total, miercuri, 30 septembrie a.c. şi poliţiştii de proximitate au avut nu mai puţin de 18 acţiuni de informare privind prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, în funcţie de specificul localităţii şi tipul de activitate planificat, împreună cu asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, asociaţii de pensionari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !