PDL reclama indolenta Primariei

Dorin Corcheş
Dorin Corcheş
Modul de lucru al Executivului e denunţat de PDL. „Nu e normal şi firesc”, spune Corcheş.

Consilierii locali PDL reclamă modul de lucru al Executivului Primăriei. Liderul grupului PDL, Dorin Corcheş, acuză că unele proiecte de hotărâri au fost incluse pe ordinea de zi după începerea şedinţei. Mai mult, Corcheş spune că nu a văzut materialele, ci doar titlurile acestora. De aceea, grupul PDL s-a abţinut să voteze respectivele hotărâri, ce vizau noi proiecte ale municipalităţii. „Fie că discutăm desprea piesagistica Dealului Ciuperca sau despre drumul expres, nu putem vota la un material căruia îi cunoaştem doar titlul de pe borderou şi am propus să ne întâlnim într-o şedinţă extraordinară pentru a le vota. Nu pot fi de acord să fiu de acord cu un priect fără să ştiu forma lui finală. Nu e normal şi firesc. Nu aş vrea să păţim ca şi cu proiectul reabilitării CET când, sub egida faptului că sunt bani externi se adoptă proiectul şi apoi toţi orădenii au de suferit”, a declarat marti Corcheş.

Problema CET

Este cunoscut faptul că PDL Oradea se opune strategiei municipale de termoficare, care presupune trecerea CET pe gaz, obligarea majorităţii orădenilor de a rămâne clienţi ai CET, cât şi obligativitatea unora de a se rebranşa! Corcheş a subliniat că la recenta dezbatere publică legată de delimitarea zonei unitară de încălzire – cea în care orădenii sunt legaţi de voie, de nevoie la CET – consilierii PDL au avut o poziţie similară cu cea a preşedinţilor de asociaţii. „Nu putem fi de acord cu impunerea rebranşării. Cine va suporta costurile? Nu putem fi de acord nici cu obligativitatea rămânerii la CET. Ar trebui să rămână la latitudinea fiecăruia să îşi aleagă sursa de încălzire”, a susţinut liderul PDL Oradea, reclamând că la dezbaterea cu pricina nu a participat nimeni din conducerea Executivului Primăriei.

Biroul tehnic al Consiliului Local ne-a transmis ieri că proiectele de hotărâri pe care PDL s-a abţinut să le voteze erau postate site-ul Primăriei la începerea şedinţei.

Călin Corpaş

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !