PDL s-ar alia cu UDMR, in Opozitie

De Călin Corpaş
Ionel Avrigeanu
Ionel Avrigeanu
PDL Bihor acuză USL Bihor şi în special PNL Oradea de inconsecvenţă, pentru că nu a luat UDMR la guvernare în Oradea.

Printr-un comunicat, preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu susţine că „la nivelul Primăriei municipiului Oradea (PNL Oradea – n.r.) a dovedit că nu-şi respectă protocoalele polotice asumate, privând UDMR de tradiţionalul fotoliu de viceprimar, deţinut de drept după 1989 în baza votului etnic”. O dată adoptată această atitudine de compătimire a UDMR, pedeliştii mizează în Consiliul Local „pe o colaborare constructivă cu UDMR, pentru ca în virtutea mandatelor care ne-a fost încredinţate de către alegătorii bihoreni să temperăm excesele de putere ale noii majorităţi”.

Despre Consiliul Judeţean Bihor, pedeliştii susţin că „deocamdată suntem singurul partid de opoziţie decişi să utilizăm întreg arsenalul democratic pentru a recupera procentele pierdute şi a convinge alegătorii că, aşa cum susţineam şi în ultima campanie electorală, tot greul a fost spre bine”. Spre deosebire de Consiliul Local Oradea, UDMR a fost cooptată la conducerea CJ Bihor.

La Convenţia lui Blaga

Un grup de 32 de delegaţi bihoreni se vor deplasa la Bucureşti, pentru Convenţia Naţională Extraordinară a PDL, care va avea loc sâmbătă, 30 iunie, la Palatul Parlamentului. Singurul candidat la şefia partidului este Vasile Blaga, originar din Bihor. Monica Macovei, Cristian Preda, Theodor Paleologu şi Sever Voinescu au renunţat să mai depună, la rândul lor, o moţiune pentru preluarea conducerii partidului. Avrigeanu susţine că această candidatură a lui Blaga „ne onorează şi ne mobilizează în aceeaşi măsură”.

„Deşi la alegerile locale am suferit o înfrângere usturătoare, considerăm că războiul nu e câştigat definitiv de adversarii noştri politici. Partidul nostru are capacitatea de a se mobiliza în momente de criză pentru a cenzura derapajele puterii şi credem că am dovedit-o de câteva ori în ultimii 20 de ani. Cât despre derapaje, actuala putere ni le-a oferit din plin în primele 50 de zile de guvernare şi, din nefericire, degringolada continuă şi astăzi, chiar şi în afara graniţelor ţării”, se arată în comunicatul de ieri al PDL Bihor. Deoarece „votul politic la nivelul judeţului Bihor a creditat PDL cu un scor în marja mediei pe ţară”, pedeliştii bihoreni consideră că aceste rezultate îi îndreptăţesc să aibă „un important cuvânt de spus în negocierile care se desfăşoară în aceste zile la nivelul administraţiilor locale pentru constituirea organelor de conducere ale acestora”.

Rozalia Biro nu stie ce vrea PDL

 

 

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !