Pe locul IV la simularea Evaluării Naţionale

De Crina Dobocan
Pe locul IV la simularea Evaluării Naţionale
Elevii bihoreni au avut printre cele mai ridicate procente de promovare la simularea Evaluării Naţionale.


Rezultate superioare au înregistrat elevii de clasa a VIII-a din Bihor la simularea din acest an a Evaluării Naţionale. Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a. Din totalul celor 187.629 de elevi înscrişi, 180.442 de elevi (96,17%) au participat la toate probele, rezultând o rată de prezenţă superioară celei de anul trecut (94,7%). Evaluarea lucrărilor a relevat că 91.445 de elevi (50,68%) au obţinut medii peste 5, procentaj de promovare de asemenea superior celui din 2014 (48,83).

Procente de promovare

Pe judeţe, cele mai ridicate procente de promovare s-au înregistrat în Bacău – 68,56 (rată prezenţă – 99,47%), municipiul Bucureşti – 64 (rată prezenţă – 95,03%), Giurgiu – 63,8 (rată prezenţă – 92,05%) şi Bihor – 61,8 (rată prezenţă – 90,36%).

Potrivit rezultatelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, 61% dintre elevii bihoreni prezenţi la simulare au luat o medie de 5. Cele mai bune rezultate obţinute de elevii noştri sunt la Limba maternă (cu o rată de promovabilitate de 82%), urmată de Limba şi literatura română, cu o rată de promovabilitate de 65%. Nu la fel de bine stau elevii din judeţul nostru la Matematică, unde procentul de promovare a fost de 32%.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor solicită cadrelor didactice analiza rezultatelor obţinute la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.
„Obiectivul simulărilor este stabilirea nivelului real de pregătire al elevilor înaintea examenului de Evaluare Naţională, dar şi aplicarea de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, acolo unde ele există. Rezultatele vor fi analizate de către cadrele didactice prin discuţii individuale cu elevii, şedinţe cu părinţii şi dezbateri la nivelul claselor ori al consiliului profesoral”, a declarat prof. Nicolae Avram, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !