Pe locul V la noptile de cazare

Reactualizat la:
Diplome pentru activitatea editorială şi de cercetare
Diplome pentru activitatea editorială şi de cercetare
Judeţul nostru a ajuns pe un meritoriu loc cinci – înaintea altor judeţe din zonă precum Cluj, Arad, Satu Mare sau Sălaj – la capitolul numărului de nopţi de cazare.

Constatarea a fost făcută la conferința de lansare a proiectului transfrontalier „Cunoștințe nelimitate – cooperare pe piaţa muncii în domeniul turismului” -FORTUR.Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte DDDIP din cadrul Consiliului Judeţean a reuşit să mai adauge încă un proiect la salba de proiecte câştigate în vederea dezvoltării turismului în judeţul Bihor.Este primul proiect internaţional câştigat de DDIP, care îşi propune să adune la un loc atât autorităţile cât şi operatorii din domeniul turismului. La sfârşitul lunii mai ne propunem să organizăm un târg de turism – al treilea de acest fel pe care îl organizează Consiliul Judeţean Bihor – de data aceasta cu o participare internaţională mai largă şi din Ungaria”, a spus Şerban Morcan, directorul DDIP, în debutul conferinţei de deschidere a proiectului.

Buget de 190 mii euro

Parteneri în cadrul proiectului sunt Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte (DDIP) Bihor, în calitate de lider de proiect şi Institutul de Cercetare şi Formare Türr István, filiala Debrecen. Proiectul este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007 – 2013 şi este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanţarea naţională a celor două state membre participante în program, Ungaria şi România. Obiectivul general al programului este de a apropia actori economici, persoane şi comunităţi, cu scopul de a exploata mai eficient oportunităţile oferite de dezvoltarea comună a zonei de frontieră.Obiectivul proiectului constă în facilitarea dezvoltării furnizorilor de cazare de pe o parte şi alta a frontierei.Proiectul se desfăşoară pe durata a 12 luni, perioadă în care se vor derula o serie de activităţi. Pe lângă conferinţa de deschidere, va fi elaborat un ghid de bune practici în domeniul turismului, se vor elabora programe de formare profesională, vor fi organizate cursuri de calificare profesională în domeniul turismului, o expoziţie turistică, precum şi o conferinţă tematică în domeniul turismului. Managerul de proiect, Gabriela Lupşe, a făcut o prezentare a proiectului, care beneficiază de un buget total de 190.924 euro, din care 163.836 euro reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

V.B.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !