Pedagogia alternativă benefică în educația copiilor

De Alexandru Guiaș
Iniţiaţi în pedagogia alternativă FOTO: Alexandru Guiaș
Iniţiaţi în pedagogia alternativă FOTO: Alexandru Guiaș
Asociația Procariere Oradea a organizat a II-a ediție a conferinței cu tema educația și parenting-ul, având ca titlu „Educația de azi și nevoile copiilor”.

Evenimentul a avut loc în zilele de 16-17 octombrie la Hotelul Ramada din Oradea, la el fiind prezente în jur de 50 de persoane, părinți sau cadre didactice. Conferința s-a adresat celor implicați în munca cu copiii (părinţi, învățători, profesori, specialişti în domeniu) . La eveniment au fost prezenți patru specialiști, care au susținut fiecare sesiuni plenare, iar la finalul evenimentului s-au organizat ateliere cu diferite abordări psiho-pedagogice: pedagogia Waldorf, Montessori, Step by Step și Învățarea Imediată R. Feuerstein. Sesiunile de conferințe au fost susținute de: Mariana Voiculescu (membră a Fundației NAD din București, profesor în învățământul preșcolar alternativ Waldorf, formator, metodist, mentor în specialitate și coordonator al cursului de specializare în pedagogia preșcolară Waldorf); Cornelia Vesea (promotor al alternativei educaționale Step by Step în județul Bihor și formator în cadrul filialei orădene a Centrului pentru Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step); Otilia Todor, (conf.univ.dr în psihologie, președintele Asociației „Feuerstein- Deschideți mintea!” Braşov, trainer acreditat de Institutul Feuerstein din Israel și decanul Facultății de Psihoplogie și Pedagogie din Brașov, Universitatea Spiru Haret); Cristina Preda (este fondatorul Asociației Echilibria din București și co-fondator al Institutului Montessori București). „Prin aceste sesiuni de conferințe am dorit să creăm un spațiu de întâlnire între pedagogiile alternative, specialiștii lor și invitați (cadre didactice sau părinți). Fiecare temă de sesiuni privind educația copiilor a avut importanța ei și a adus o perspectivă de dezvoltare a copiilor, astfel încât împreună, prin diferite metode educative și practice să ne creștem sănătos și armonios copiii”, ne-a declarat Teodora Duță, reprezentanta Asociației Procariere Oradea.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !