Pentru 1500 de mame care au uitat să zâmbească

De Veronica Bursaşiu
2Comentarii
Beatrice Szuhai
Beatrice Szuhai
Clubul Femeilor Social Democrate Bihor a dat startul campaniei „Inimă de mamă! ediția I”.


Aşa cum a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă Beatrice Szuhai, responsabil marketing la Lotus Center, evenimentul se doreşte a fi o continuare a tradiţionalei campanii „Mă crește singură!”, campanie susţinută de regretatul domn Alexandru Mudura. Organizată pe parcursul a cinci ediții de către Lotus Center și Fundaţia Pro Valoare, campania „Mă creşte singură” a sprijinit financiar cu sume cuprinse între 250-300 lei peste 1200 de femei care îşi cresc singure copiii. Aşa cum a spus Beatrice Szuhai, „a fost dorinţa domnului Mudura ca doamna Erica Mang să asigure, în continuare, succesul acestei acţiuni”.

Inimă de mamă

De-altfel, doamna Mang alături de doamnele din Clubul FSD a mai organizat acţiuni caritabile de anvergură, şi am putea numi în acelaşi registru cu actuala campanie Balul albastru. „Scopul acțiunii «Inimă de mamă» este de a ajuta mămicile care îşi cresc singure copiii să le ofere acestora un cadou în prag de mărțișor. Mămicile care doresc să se înscrie în această campanie trebuie să aducă cu ele o copie a buletinului sau cărții de identitate, copia certificatului de naştere a copiilor, dintre care unul să aibă vârsta maximă de şase ani împliniţi, adeverinţa înscrierii copilului (copiilor) într-o creşă, grădiniţă sau școală, dar şi un act care să dovedească starea civilă a mămicii (necăsătorită, divorţată sau văduvă). Pentru cazurile în care copilul are probleme de sănătate vor fi atașate acte doveditoare”, a explicat Debelka Boglarka, preşedintele Clubului FSD Bihor.

„Dacă ar fi să mărturisesc o chestiune de ordin personal, pot să spun că mi-aş fi dorit să existe un astfel de sprijin acum 50 de ani, când la 12 ani l-am pierdut pe tata”, a spus deputatul Sonia Drăghici, vicepreşedinte al Clubului FSD Bihor. De această dată, comisia de selecţie a candidaturilor va puncta şi acele cazuri în care mamele au înţeles cât de importantă este educaţia pentru copii.

Vor fi încurajate mămicile cu copii ce au rezultate școlare sau extrașcolare deosebite și pot dovedi acest lucru cu copii ale diplomelor primite. Înscrierea în campanie are loc în perioada 9-20 februarie 2015, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 10 și 13, la cabinetul parlamentar al d-nei deputat Sonia Drăghici, situat în Oradea, Bd. Dimitrie Cantemir nr. 82 (lângă Oficiul Poștal nr. 10).

Strângerea de fonduri se va desfăşura sâmbăta, 28 februarie, începând cu ora 19, la restaurantul hotelului Internațional din Băile Felix. În cadrul evenimentului vor fi prezentate şi cazuri concrete care vor fi sprijinite. Pe lângă cele 120 de mame aflate în evidenţele Fundaţiei Pro Valoare, Clubul FSD Bihor a mai identificat 150 de astfel de situaţii în judeţ. Orice persoană care doreşte să sprijine această acțiune este invitată să o facă, până joi, 26 februarie și ne poate găsi la numărul de telefon 0771721662 sau la cabinetul parlamentar al d-nei deputat Sonia Drăghici. La fel ca în ceilalţi ani, toate sumele strânse vor fi donate mămicilor care au cu adevărat nevoie. „Dorim să încurajăm mamele care au pus accent pe educaţie, pe principii, pe valori, mame care în străduinţa de a asigura nevoile copiilor au uitat să mai zâmbească. Sperăm că împreună le vom reda zâmbetul”, a explicat demersul doamna Erica Mang.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor