Pentru Aeroportul Oradea, concurența Debrețin apasă greu

Pentru Aeroportul Oradea, concurența Debrețin apasă greu
În timp ce conducerea Consiliului Județean găsește tot mai greu explicații pentru lipsa curselor externe pe Aeroportul Oradea, Opoziția PNL își intensifică acuzele.

„În 8 ani UDMR nu a fost cu Debreținul și cu Budapesta”. Afirmația îi aparține vicepreședintelui Consiliului Județean, Traian Bodea, cu trimitere că PNL lansează acuzații către UDMR doar când Uniunea nu le este aliat. Acesta face, astfel, referire la acuzațiile venite, mai mult sau mai puțin oficial, dinspre PNL, care suspectează că, de la conducerea Consiliului Județean, UDMR sabotează, practic, Aeroportul Internațional Oradea, favorizând, astfel, Aeroportul concurent din Debrețin. „Dacă (cei de la PNL) au soluții, să facă propuneri clare, pentru dacă nu le exprimi, înseamnă că nu le ai. După mine, i-aș fi invitat de mult să vină cu discuții, deoarecesuntem dispuși la dialog. Dar să vină cu propuneri clare, scrise. Dacă le au, eu le votez eu soluția pentru aeroportul Oradea. Mai au nevoie de un vot”, declară Bodea. O poziție pe care predecesorul său în jilțul de vice, opozantul Avrigeanu (PNL) o demontează, acuzând că tocmai coaliția PSD – UDMR – ALDE refuză accesul la documentele Aeroportului pentru consilierii PNL. Avrigeanu invocă refuzul celor de la Putere pentru constituirea comisiei speciale, formată din reprezentanți ai fiecărui partid, care să analizeze activitatea de la Aeroportul rămas, iată, fără curse externe, de anul trecut.

„Cei mai tari negociatori”

Întrebat dacă crede în varianta sabotării Oradiei pentru Debrețin, Avrigeanu spune: „Când ți se refuză accesul la informații, înseamnă că ai ceva de ascuns”. Ionel Avrigeanu suspectează că nu a existat niciun contract scris între CJ Bihor și Ryanair, în afara celui de operare propriu-zisă semnată cu RA Aeroportul Oradea. Chit că operatorului irlandez i s-a făcut publicitate, din banii Consiliului Județean. „Noi am făcut reclamă la Ryanair pe toate mash-urile, ne-am pozat cu ei și și-au permis să își bată joc de noi pentru că nu au avut un contract scris. Au găsit în județul Bihor cei mai tari negociatori din Europa. Când te pozezi pe toate bannerurile, înseamnă că ai un contract scris. Ryanair a plecat și ne-a lăsat cu ochii în soare, fără să putem să îl penalizăm cu un leu”, afirmă Avrigeanu, cu ironie față de cei trei șefi de la CJ. Despre Bodea spune că „vorbește pe lângă subiect, ca să vii cu soluții, trebuie să cunoști realitatea. Soluții sunt și PNL are câteva soluții”.

Acesta reclamă și faptul că încă nu a văzut raportul acelei comisii constituită în noiembrie, formată oamenii președintelui Pasztor, și anume funcționarii Szabo Jozsef, Kralik Lorand și Rittinger Iosif.

Reamintim că primarul Ilie Bolojan și PNL insistă la conducerea Consiliului Județean pentru a fi cooptați în rezolvarea problemei privind cursele externe la Aeroportul Oradea. Cu atât mai mult cu cât este interesul legitim al municipalității orădene. Deși își exprimă disponibilitatea de a se implica inclusiv financiar la Aeroport, Primăria Oradea este ținută departe de Consiliul Județean Bihor, atitudinea fiind generată cu precădere de adversitățile politice.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor