Pentru copiii din Peniteciar

De Otilia Șandor
Vizite speciale de 1 iunie
Vizite speciale de 1 iunie
O zi impresionantă şi extrem de umană a fost vineri, 31 mai a.c., la Penitenciarul Oradea.

Ca să marcheze Ziua Internaţională a Copilului, reprezentanţii unităţii de detenţie au gândit şi aplicat o întâlnire cu totul aparte între copiii încarceraţi şi elevi ai Liceului Tehnologic nr.1 din Suplacu de Barcău.

20 de minori si tineri custodiaţi în Penitenciarul Oradea au fost implicaţi de către angajaţii unităţii de la Serviciul Asistenţă Psihosocială la o serie de activităţi interactive cu elevii de la Suplac. Copiii şi adolescenţii încarceraţi au fost angrenaţi astfel în jocuri interactive de grup, jocuri de mişcare şi de activizare, exerciţii de cunoaştere şi autocunoaştere.

Iniţiativa i-a surprins mult pe minorii deţinuţi, mai ales că erau de o vârstă cu elevii de la Suplac şi jocurile concepute le-au ridicat mult tonusul fizic şi emoţional. Timp de două ore, minorii din Penitenciar şi-au adus aminte de jocurile din curtea şcolii şi plăcerile copilăriei.

Impactul vizitei elevilor de la Suplacul de Barcău s-a putut citi pe feţele copiilor deţinuţi, care au primit curaj să îşi facă de acum încolo viaţa frumoasă, chiar dacă au început cu stângul şi au ajuns la Penitenciar. Vizita a fost posibilă datorită colaborării dintre şefii Penitenciarului Oradea şi colaboratorii lor de la Liceul Tehnologic nr.1 din Suplac, directoarea acestei unităţi şcolare, prof. Laura Razi şi colegii ei profesori arătându-şi disponibilitate, dăruire şi implicare în această acţiune pe cât de delicată pe atât de importantă pentru viitorul minorilor deţinuţi, dar şi al elevilor vizitatori, aceştia din urmă înţelegând „pe viu” frumuseţea libertăţii şi trăirea vieţii departe de nelegiuiri.

Luni, 3 mai a.c., tot în cinstea Zilei Internaţionale a Copilului, şefii Penitenciarului au gândit o altă întâlnire „de” suflet: adulţii din unitate (care sunt părinţi) se vor întâlni cu copiii lor, în cadru organizat, sub coordonarea asistentului social, inspector principal de penitenciare, Floarea Dudaş. Şi scopul acestei acţiuni este de încurajare a dezvoltării relaţiilor celor închişi cu membrii familiei şi comunităţii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !