Pentru FC Bihor, trecutul sufocă prezentul

De Teodor Biriş
Reactualizat la:
Nu răpiţi acestor copii bucuria de a juca fotbal
Nu răpiţi acestor copii bucuria de a juca fotbal
Pentru FC Bihor Oradea pare să nu mai existe cuvântul viitor.


Cortina s-a tras peste toate competiţiile în care au fost angrenate echipe de la FC Bihor în sezonul 2014/2015. «Ultimii mohicani» au fost juniorii D şi FC Bihor II. Puştii antrenaţi de Lucian Ulici care au terminat finalmente pe locul 4 la nivel naţional şi au fost singurii care au învins campioana Sporting Juniorul Vaslui.

În ceea ce priveşte echipa satelit, aceasta s-a clasat pe locul 8 în Liga a IV-a Bihor.

Sigur, gândul microbistului se întreaptă cu precădere la ceea ce se întâmplă la prima echipă. Din păcate nu există nimic clar, nicio strategie, iar pentru finanţator ul principal, Consiliul Judeţean, FC Bihor nici nu mai pare să existe. Conturile clubului sunt goale de mai multă vreme, iar singurele care se înmulţesc sunt datoriile.

Deşi anunţase că dacă nu se întâmplă ceva pozitiv la club e decis să renunţe, preşedintele Mircea Fodor şi-a mai acordat un răgaz de două săptămâni. „Mai rămân pentru că mai am o speranţă. Discuţiile cu acel investitor sunt încă în derulare şi la sfârşitul lunii ar urma să vină la Oradea. E singura variantă pe care o am. Până mai există o speranţă eu nu cedez”, spune Fodor, care nu a primit niciun semnal dinspre Consiliul Judeţean legat de viitorul clubului. „Ori nu se vrea, ori nu se poate”, crede preşedintele FC Bihor.

În ceea ce priveşte lotul de jucători, singurii care au plecat oficial sunt Lukacs Zsombor şi Sergiu Bactăr, ambii la Luceafărul Oradea. „Au renunţat amândoi la toate drepturile salariale restante. A rezultat o economie de circa 20.000 de lei noi cu totul. Alţi jucători nu au venit să ceară să plece”, a precizat Fodor.

Oricum celor 14 le expiră contractele în data de 30 iunie şi nu au nevoie de acordul clubului, iar ceilalţi pot solicita oricând să devină liberi de contract având în vedere restanţele salariale acumulate.

Cu juniorii ce faceţi?

Nu se ştie de se va întâmpla nici cu grupele de la Centrul de copii şi juniori al FC Bihor. Trei dintre acestea au fost campioane judeţene şi au avut prestaţii apreciate la turneele ulterioare ale Campionateor Naţionale la categoriile lor de vârstă. „Cât clubul există grupele sunt ale FC Bihor. Altceva nu pot să spun în acest moment”, dă asigurări preşedintele.

Cum şansele ca acest club să-şi mai continue activitatea sunt aproape nule, există diverse scenarii vehiculate şi pe tema grupelor de copii şi juniori. Una dintre variantele care se vehiculează ar fi preluarea lor de către CSM Oradea, care ar urma să-şi creeze o secţie de fotbal. Altă posibilitate e ca antrenorii unor grupe să-şi creeze cluburi, împreună cu părinţi şi diverşi sponsori, şi să activeze ca entităţi private în campionatele organizate de AJF Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !