Pentru semeni, de 20 de ani

De Alexandra Lăzureanu
Pentru semeni, de 20 de ani
S-au împlinit 20 de ani de când pompierii de la Detaşamentul 2 din Oradea salvează vieţi şi bunuri.

Data de 15 mai reprezintă un moment special în viaţa şi activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, întrucât, în această zi, în anul 1994, lua fiinţă Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea, subunitate ce acţionează pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă în 16 localităţi şi partea de nord a municipiului reşedinţă de judeţ, incluzând şi zona Parcului Industrial.

De-a lungul timpului, datorită diversificării tipologiei situaţiilor de urgenţă, în cadrul subunităţii au fost create noi structuri de intervenţie, ca formaţiunea de protecţie civilă, cu misiuni specifice de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celor două conflagraţii mondiale, echipa de primă cercetare şi evaluare CBRN (chimică, biologică, radiologică şi nucleară), precum şi echipajul de scafandri.

4isu1

În incinta acestei subunităţi se află Muzeul Pompierilor Bihoreni, ce găzduieşte exponate relevante pentru tradiţiile de luptă ale pompierilor militari din judeţ (costume de protecţie, inclusiv din azbest, uniforme, căşti de protecţie, ţevi de refulare, stingătoare, toporaşe şi alte accesorii PSI, etc., cel mai vechi exponat fiind un registru istoric ce datează din anul 1907).

„Zi de zi, de 20 de ani, personalul acestei subunităţi acţionează cu profesionalism, devotament şi spirit de sacrificiu pentru protejarea vieţii şi bunurilor cetăţenilor din raionul de intervenţie”, arată locotenent Roşca Camelia, ofiţerul de presă al ISU Crişana.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !