Performanţe orădene la europenele de Fit-Kid

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Performanţe orădene la europenele de Fit-Kid
Sportivele orădence pe podium la Campionatul European de Fit – Kid Serbia 2013.

În perioada 1-3 noiembrie în Belgrad din Serbia s-a desfăşurat cea de a – XI- a ediţie a Campionatelor Europene de FIT – KID. Competiţia s-a desfăşurat sub patronajul Diviziei Internaţionale de Fit Kid în colaborare cu Asociaţia FIT KID România.

Fit-Kid se află într-o perioadă de pionierat în România, dar cu toate acestea rezultate obínute de sportivii orădeni, la nivel internaţional sunt cel puţin merituoase. După o competiţie dură, cu peste 250 de concurenţi din şase ţări, sportivele din Oradea s-au întors acasă de la Belgrad cu o adevărată colecţie de medalii. „După Campionatul European din Italia 2011, unde ne-am prezentat cu trei fete, ne bucurăm că anul acesta echipa României formată din 15 copii a reuşit să aibă rezultate pe plan internaţional la categoria A,(cel mai înalt nivel), urmând ca săptămâna viitoare la Slatina să se desfăşoare prima ediţie a Concursului Fit-Kid Open International de categoria B, unde de asemenea vom participa cu mai multe echipe de începători din ţară” declară managerul Fit-Kid România, Bar Mirela. La competiţia de la Belgrad, România a fost reprezentată de sportivele antrenate de soţii Alexandra / Mihai Ille şi de antrenoarea şi membră a juriului international de Fit Kid, Hulujan Anca. Sportivii orădeni (băieţi şi fete) au avut o evoluţie de excepţie, cu atât mai mult cu cât aceştia s-au confruntat în concurs cu concurenţii din cele cinci ţări participante, alături de România: Serbia, Italia, Spania, Ungaria, Islanda.

1cupa

Performanţe

În urma evoluţiei lor, sportivii orădeni au obţinut mai multe medalii şi cupe. Astfel, Bar Alexandra Andreea locul VI, Dumitrescu Alina şi Cotuţ Răzvan locul IV la categoria individual. Celelalte medalii, au fost câştigate în a doua secţiune a concursului, European Cup în compania selectă a celor mai bune reprezentante din fiecare ţară participantă. Astfel, Bar Stefania (la numai 6 ani) şi Cotuţ Denisa s-au clasat pe locul V , Nagy Kira Csenge şi Bitea Madalina locul IV, Neag Delia locul al III lea şi Barna Nicole locul al II lea , la categoria de vârstă a fiecăreia, individual, (antrenori Ille Alexandra şi Ille Mihai), iar la grup, trupa Kalliope antrenată de Anca Hulujan a fost pe locul al III lea pe podium, ele reuşind să învingă ţări ce au deja o tradiţie în acest sport.

“Ne dorim ca de anul viitor să vină alături de echipa Fit Kid cât mai mulţi copii care să reprezinte România la următoarele campionate, atât cele de talie internaţională cât şi cele de începători care vor fi organizate în 2014 în oraşul nostru, dorindu-ne prin acestea ca fit kid-ul să devină nu doar un sport de performanţă ci şi unul de masă, un stil de viaţă sănătos pentru copiii noştrii.”declară preşedinta Fit Kid, Nagy Ana.

Fit – Kid, o ramură sportivă în care sunt angrenaţi în special copii, a apărut în urmă cu peste 10 ani în Spania şi s-a extins ulterior în mai multe ţări din Europa, ajungând fie introdusă în programa şcolară a mai multor instituţii de învăţământ din ţările europene în care s-a dezvoltat.

Fit – Kid reprezintă îmbinarea armonioasă a mai multor sporturi, precum gimnastica acrobatică, gimnastica aerobică, gimnastica ritmică şi, nu în ultimul rând, dansul sub diferite forme. Toate acestea elemente se regăsesc în exerciţiile practicanţilor, executate în ritm de muzică, cu o tematică foarte bine definită.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !