Peste 200 de oameni la parada de 1 Decembrie de la Vadu Crișului

2Comentarii
Peste 200 de oameni la parada de 1 Decembrie de la Vadu Crișului
Peste 2oo de cetățeni ai comunei Vadu Crisului au fost prezenți miercuri, 30 noiembrie, zi de sărbătoare, zi de piață, la troița din centrul localității pentru a sărbători Ziua Națională a României.

Parada militară, depunerile de coroane au făcut parte din evenimentul organizat de Primăria Vadu Crișului, Biserica Ortodoxă și Garnizoana Oradea. La eveniment au luat parte, pe lângă primarii comunelor din zonă, și Bodea Traian, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor. Miercuri la prânz ceremonia a început cu întâmpinarea oficialităților, prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă urmat de intonarea Imnului Național al României. Slujba religioasă a fost oficiată de preoții Mititean Sorin și Mititean Florin .

„1 Decembrie este o zi de mare sărbătoare a poporului român , este ziua noastră a tuturor românilor, de aceea trebuie să îi dăm însemnătatea cuvenită”, a spus în salutul sau Cosma Dorel, primarul comunei Vadu Crișului, și a continuat astfel: „1 Decembrie 1918 a reprezentat punctul final al unui proces dificil pentru formarea statului român. A fost momentul când cei 1228 de delegați de la Alba Iulia au votat în unanimitate unirea Transilvaniei cu România. Urez tuturor cetățenilor comunei noastre și tuturor cetățenilor acestei țări: La mulți ani! La mulți ani, România! Profesorul Mălai Florin Olimpiu a revocat evenimentele din 1918 când peste 100.000 de români au decis în cel mai democratic mod intrarea Transilvaniei în componenţa statului naţional român, iar delegaţii din Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş au îndeplinit voinţa poporului.”

1-decembrie-vadu-crisului

În cadrul programului artistic cei prezenți au putut asculta o colindă interpretată la taragot de către elevul Bodea Dragoș, iar corul bisericii ortodoxe a cântat cântece potrivite evenimentului.
A urmat apoi festivitatea de depunere de coroane la troița ridicată în cinstea eroilor căzuți în cele două războaie mondiale. După reprezentanții primăriei și al Consiliului Local au depus coroane reprezentanții Bisericii Ortodoxe, al Colegiului Tehnic Vadu Crișului, Garnizoanei Oradea, Jandarmeriei Bihor, al partidelor PNL, ALDE, UDMR și PSD și primăriile din zona: Bratca, Măgești, Aușeu, Borod. Evenimentul s-a terminat cu defilarea gărzii de onoare și onorul muzicii militare.

vadu-crisului2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor