Peste 3.500 de copii la Poliţie, de „Şcoala Altfel”

De Otilia Șandor
Peste 3.500 de copii la Poliţie, de „Şcoala Altfel”
Săptămână de foc pentru poliţişti şi una de bucurie pentru copii.

De luni până vineri, peste 3.500 de copii au ales să îi viziteze pe poliţişti la sediu, în cadrul săptămânii dedicate activităţilor extraşcolare a elevilor din şcolile primare, gimnaziale şi liceale „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

De luni până vineri, poliţiştii bihoreni au pregătit pentru copiii din Oradea şi judeţ o serie de activităţi informativ – preventive. Cei care nu vor putea veni în vizită la Poliţie vor fi vizitaţi la şcoală de poliţişti, unde vor avea loc sesiuni de informare, distribuire de materiale preventive, vizionări filme educativ- preventive şi concursuri preventive.

La sediu

De marţi până joi, între orele 9:00 – 11:00, la sediul Poliţiei Bihor, din Parcul Traian din Oradea se organizează Zilele Porţilor deschise pentru elevi.
În fiecare din aceste trei zile, câte 500 de copii s-au anunţat că vor fi implicaţi într-o serie de concursuri cu caracter educativ – preventiv, sesiuni de informare, vizionări de filme educativ – preventive, vor asista la prezentarea tehnicii de luptă, a aparaturii din dotare, a mijoacelor auto folosite la intervenţiile poliţiştilor, a câinilor de serviciu folosiţi la intervenţii şi la prezentarea laboratorului criminalistic.

Tot aici vor fi susţinute concursurile: „Prevenirea la cutie”, „Ghiceşte indicatorul de circulaţie” şi un concurs de cuvinte încrucişate, pe teme de prevenire a criminalităţii.

În curtea Poliţiei va fi un stand cu materiale informativ-preventive amenajat, iar poliţiştii de prevenire şi rutieri bihoreni vor distribui peste 1.000 de pliante, 300 de orare şi 100 de broşuri cu conţinut preventiv.

Alt proiect naţional

Marţi, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” şi miercuri, 8 aprilie a.c., la Şcoala Gimnazială „Dacia” din Oradea, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale vor desfăşura în parteneriat o serie de activităţi informativ – preventive în cadrul Proiectului Educaţional Naţional „Cunoaşte şi Protejează Patrimoniul Cultural Naţional”. Acest proiect este implementat de Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale în parteneriat cu Fundaţia „Collegium XXI” şi are ca obiectiv educarea copiilor din clasele I – XII în scopul cunoaşterii şi protejării valorilor ce fac parte din patrimoniul cultural naţional şi universal. Elevii implicaţi în proiect vor fi informaţi de către poliţiştii bihoreni despre tezaurul cultural naţional, drepturile şi obligaţiile care le revin în ce priveşte protejarea acestuia şi importanţa cooperării dintre societatea civilă şi instituţiile competente, în vederea diminuării fenomenului infracţional în acest domeniu.
Joi, 9 aprilie a.c., tot elevii de la Ghibu şi Dacia vor merge împreună cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale în vizită la Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” din Oradea.

Şi concursuri rutiere

Peste 100 de elevi de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, Şcoala Gimnazială „Dacia” şi de la Liceul de Arte Plastice din Oradea vor fi implicaţi activ joi, de poliţiştii Serviciului Rutier în diverse activităţi preventive, sub genericul „Învăţăm să circulăm”.

În plus, pe parcursul întregii săptămâni, în perioada 6 – 10 aprilie a.c., poliţiştii Biroului de Proximitate vor fi prezenţi în opt unităţi de învăţământ orădene, peste 400 de elevi ai acestor şcoli urmând să fie implicaţi în activităţile cu caracter preventiv „Combaterea delincvenţei juvenile” şi „Siguranţa rutieră”.

Şi cu motociclism

În cadrul Proiectului Educativ „Colţul Micului Pieton”, organizat de poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi cei ai Asociaţiei Române pentru Promovarea Educaţiei şi Siguranţei Rutiere (A.R.P.E.R.) se vor derula timp de două zile, azi şi mâine, activităţi speciale. Astfel, astăzi, 6 aprilie a.c., începând cu ora 10:15, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Oradea, poliţiştii Biroului Poliţiei de Proximitate şi ai Biroului Poliţiei Rutiere împreună cu colegi de la Serviciul de Ambulanţă Bihor, Şcoala Auto Dorina şi membrii Clubului de motociclism „White Wolves” Oradea vor desfăşura o activitate cu caracter preventiv pe teme de circulaţie rutieră, în cadrul Proiectului „Fii atent, circulă prudent”.

Marti, 7 aprilie a.c. şi miercuri, 8 aprilie a.c., elevii claselor I – IV de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi de la Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” din Oradea vor fi implicaţi într-un concurs de desene cu tematică rutieră. De asemenea, elevii din clasele V – VIII de la cele două instituţii de învăţământ bihorene vor participa la un concurs de eseuri cu tematică rutieră.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !