Petiţie pentru păstrarea pământului românesc

De Simona Albinaru
Petiţie pentru păstrarea pământului românesc
Doar împreună putem reuși să strângem cele 500.000 de semnături fizice de care este nevoie.

Federația Pro Agro a inițiat o petiție pentru păstrarea pământului românesc.

„Se estimează că s-a vândut 30% din terenul arabil al României către străini și s-a arendat 10% cu drept de preemțiune. Măcar în al doisprezecelea ceas trebuie să ne implicam, dacă dorim ca în 10 – 20 ani să mai putem vorbi de securitatea alimentară a României și să nu ne trezim că vom avea satele pustii și foarte multe pancarte cu «Proprietate privată, accesul interzis!»”, spun reprezentanţii Federaţiei Pro Agro.

Pentru a putea implementa modificările legislative și a avea condiții similare precum alte țări europene, în care vânzarea terenurilor este accesibilă tuturor, dar practic sunt o serie de condiții care nu pot fi îndeplinite decât de conaționalii acelei țări.

Condiţii

Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot. În cazul cetăţenilor care iniţiază revizuirea Constituţiei, aceștia trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Conform Constituției României, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor. Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Modelul de listă cu capul de tabel îl puteţi găsiți pe pagina Federației Pro Agro la adresa www.cnproagro.ro. Cei care împărtăşesc opiniile federaţiei sunt rugaţi să completeze cu datele solicitate petiţia. Semnată, aceasta trebuie trimisă în original până pe 15.01.2017, prin poștă, la adresa: B-dul Bucureștii Noi nr. 118, cod 012366, sector 1, București. Petiția se găsește și online la http://www.petitieonline.com/pastram_pamantul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !