Picturi-cadou de 8 Martie, pe Corso

De Cristian Horgoș
Niculae Adel a întâmpinat orădencele şi cu generozitate
Niculae Adel a întâmpinat orădencele şi cu generozitate
Pe pietonalul Oradiei artiştii CJCJPT Bihor expun tablouri selectate special pentru 8 Martie.

Domnişoarele şi doamnele îşi pot împrospăta privirea cu florile şi peisajele imortalizate pe pânză, iar domnii trecători pe Corso au şansa de a convinge pictorii să se despartă de o lucrare pentru a o face cadou fiinţei iubite.

„Noi ne-am gândit ca întreaga expoziţie amplasată pe strada Republicii să fie ca un cadou vizual pentru orădeni, îndeosebi pentru doamne şi domnişoare. E prima expoziţie în aer liber din acest an şi sperăm ca vremea să ţină cu noi pe 8 Martie. Mulţumesc artiştilor care au venit din judeţ pentru a expune”, ne-a declarat ieri asist.univ.dr. Anca Popescu Raţiu, consultant artistic în cadrul

Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor, Anca Popescu Raţiu.

Pe panouri şi-au etalat încă de ieri lucrările artiştii plastici Elena Bissinger, Tudor Frâncu, Mariana Oros, Tohotan Osotho, Mircea Boţog, Cristina Popa, Niculae Adel, Aniko Angyel, Stelian Silaghi, Amalia Judea, Ieronim Moruţ, Ciprian Beru, Angela Silaghi şi Anca Popescu Raţiu.

Mai notăm că ideea de cadou a fost dusă chiar mai departe de pictorul Niculae Adel, care a oferit gratuit tablouri miniaturale câtorva tinere pentru care data de 8 Martie s-a potrivit a fi şi zi de naştere.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !