Placheta pentru Ionel Haiduc

De Cristian Horgoș
Atmosferă specială, luni, în Aula Magna
Atmosferă specială, luni, în Aula Magna
Rectorul Constantin Bungău i-a oferit luni o plachetă preşedintelui Academiei Române, Ionel Haiduc.

Aula Magna s-a umplut luni de profesorii, studenţii şi medicii care au aşteptat răbdători delegaţia întârziată de ceaţa de pe Aeroportul clujean. „Am stat în avion dar sufleteşte am fost alături de voi”, a asigurat auditoriul preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, în discursul de salut a Zilelor Medicale Orădene.

Vor Parc Ştiinţific

În deschidere, decanul Facultăţii de Medicină, conferenţiarul Florian Bodog, i-a prezentat onorat pe academicieni, anunţând totodată că ediţia 2012 a evenimentului medical ştiinţific mai are ca invitaţi profesori din Germania precum şi o delegaţie a Centrului de Afaceri Româno – Elveţian, care a iniţiat un demers de realizare a unui Parc Ştiinţific, în parteneriat cu Primăria Oradea.

Subliniind că Universitatea Oradea are „oaspeţi însemnaţi de la Academie”, rectorul Constantin Bungău a ales să facă o succintă informare despre performanţele instituţiei gazdă, cu accent pe aportul Facultăţii de Medicină.

Astfel, rectorul a reiterat şi că UO ocupă locul XIX între cele o sută de universităţi din ţară, că derulează proiectele în valoare totală de 12 milioane de euro, că în ultimii doi ani a adunat 11 brevete, şi că numărul studenţilor, masternazilor şi doctoranzilor este de aproape 17.000.

Totodată, rectorul Bungău a amintit că Universitatea Oradea i-a decernat academicianului Marius Sala titlul de Doctor Honoris Causa în anul 2000.

În ce-l priveşte pe academicianul Ionel Haiduc, rectorul orădean i-a înmânat ieri o plachetă onorifică din partea Universităţii.

La rândul său, preşedintele Senatului Universităţii, Sorin Curilă, a reafirmat în faţa academicienilor dorinţa actualei conduceri de a duce Universitatea Oradea „în grupul select al universităţilor performante ale ţării”.

La final, auditoriul a fost poftit să participe la prezentarea lucrărilor ştiinţifice din cadrul Zilelor Medicale.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !