Planuri mari în minifotbalul bihorean

De Teodor Biriş
Răzvan Burleanu, Spiridon Baltsavias şi Ioan Onicaş
Răzvan Burleanu, Spiridon Baltsavias şi Ioan Onicaş
Se lucrează la înfiinţarea Asociaţiei Judeţene de Minifotbal Bihor.

La sfârşitul săptămânii trecute, la Codlea (judeţul Braşov) s-a desfăşurat Adunarea Generală anuală a Federaţiei de Minifotbal din România. Şedinţa a fost condusă de preşedintele FMR, Ioan Onicaş, iar invitat special a fost Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, care în acelaşi timp conduce şi Federaţia Europeană de Minifotbal (EMF).

Oradea a fost reprezentantă la Adunarea Generală de Spiridon Baltsavias, managerul echipei AEK şi administratorul Bazei Tineretului. Acesta a primit veşti bune de la staff-ul de conducere al FMR, care a decis ca Baza Tineretului din Oradea să găzduiască pentru a doua oară consecutiv turneul final al Campionatului Regional Nord-Vest în perioada 30 iunie – 2 iulie. Vor fi prezente 20 de echipe din judeţele Bihor, Arad, Alba, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

Având cel mai mare campionat al firmelor din ţară, Bihorul va putea trimite şase echipe la turneul final care se va desfăşura în perioada 23-25 iunie la Piatra Neamţ. „Se vor califica primele trei clasate din fiecare serie a Campionatului Firmelor şi Instituţiilor Publice”, a precizat Spiridon Baltsavias. De asemenea, firma Timovladian a încheiat un acord cu FMR pentru trei ani, în care va monta un teren sintetic mobil în oraşele unde se va desfăşura turneul final al Campionatului Naţional. „Anul acesta turneul final se va desfăşura la Bacău, iar terenul va fi amplasat în centrul oraşului, vor fi montate şi tribune, tocmai pentru a creşte popularitatea acestui sport, care cunoaşte o dezvoltare foarte mare în România”, spune Baltsavias.

Campionat de old-boys

Tot FMR a demarat prima edişie a Campionatului Naţional de old-boys la care s-a raliat şi Oradea. Astfel, va fi organizat şi un campionat în Bihor la care se pot înscrie echipe care au în componenţă jucători peste 38 de ani, fiind admişi doar doi „juniori”, dar şi aceştia cu vârsta peste 30 de ani. Înscrierile se fac până în 20 martie la Baza Tineretului sau la numărul de telefon 0729/351.276.

Spiridon Baltsavias a precizat că a început demersurile pentru înfiinţarea unei Asociaţii Judeţene de Minifotbal în Bihor, după care va demara un campionat judeţean împărţit pe zone geografice din jurul oraşelor. Vor putea participa echipe din localităţi care au terenuri sintetice, meciurile urmând să se dispute tur-retur. „Campionatele vor demara în septembrie şi vor fi monitorizate de reprezentanţii Asociaţiei Judeţene, jucătorii vor fi legitimaţi, iar la meciuri vor fi delegaţi arbitrii, totul va fi oficial”, afirmă Spiridon Baltsavias.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !