Platesti dupa cat arunci!

De Cristina Ghilea
12Comentarii
Platesti dupa cat arunci!
„Plăteşti după cât arunci!” este sloganul sub care Primăria pare că promovează un nou sistem de tarifare a serviciilor de salubrizare furnizate, prin operatorul unic, către orădeni.

„Primarul Ilie Bolojan şi Mircea Ghitea şi directorul Direcţiei Tehnice s-au întâlnit cu reprezentanţii Eco-rom Ambalaje, Sorin Cristian Popescu, general manager, Bogdan Ştefănescu, director operativ şi Liliana Nichita, director al Departamentului Operaţii. În cadrul acestei întâlniri s-a convenit că, începând cu vara acestui an, în municipiul Oradea se va derula un program pilot pentru promovarea colectării selective, prin schimbarea sistemului de plată. Se va trece astfel de la plata unui tarif fix, indiferent de cantitatea de deşeuri, aşa cum este în prezent, la plata unui tarif în funcţie de volumul deşeurilor. Aceasta înseamnă că, în loc de a plăti o taxă fixă pentru colectarea nelimitată, populaţia va plăti diferenţiat, în funcţie de cantitatea generată. Acest mod de tarifare se constituie într-un puternic instrument motivaţional de a separa deşeurile şi de a reduce cantitatea de deşeu menajer generată”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

„Ideea este în analiză. Dacă am reuşi să implementăm acest mod de tarifare, ar trebui să scadă simţitor cantitatea de gunoi menajez depus pe haldă şi va creşte cantitatea de deşeuri selectate. Până la urmă, vom fi obligaţi să depunem cât mai mult reciclat şi, în timp, asta va deveni o constrângere a Uniunii”, crede Mircea Stejerean, şeful Serviciului Salubrizare din Primărie.

În opinia sa, trebuie judecat şi găsită varianta cea mai bună pentru a înlocui sistemul plăţii gunoiului „pe persoană”, cu unul care să încaseze gospodăria pentru cantitatea de gunoiu produsă. Ca şi în prezent, tot ceea ce se va colecta selectat de la populaţie nu se va plăti.

 12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor