Plăţi pentru renta agricolă

De Simona Albinaru
Plăţi pentru renta agricolă
Până în 30 noiembrie se va face palata rentei aferente anului 2012.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judeţean Bihor informează că, renta agicolă se plăteşte într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată, respectiv până în 30 noiembrie 2013 se va face palata rentei aferente anului 2012.

În cazul decesului rentierului, moştenitorii vor încasa renta până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta se datorează, pe baza actelor doveditoare privind calitatea de moştenitor, a certificatului de deces în original, precum şi a carnetului de rentier agricol al defunctului.

Bani

Cuantumul rentei viagere agricole reprezintă echivalentul în lei a 100 euro/an pentru fiecare hectar de teren agricol extravilan înstrăinat sau pentru care s-a încheiat acordul cu investitorul şi echivalentul a 50 euro/an pentru fiecare hectar de teren arendat din extravilan.

Până la 31.08.2013 la APIA – Centrul Judeţean Bihor au fost vizate un număr de 2.038 de carnete de rentier agricol, vizare necesară acordării rentei viagere agricole aferente anului 2012.

Suprefaţa de teren care face obiectul acordării rentei agricole este de 4.052,67 ha teren vândut şi 3.893,43 ha teren arendat sau închiriat. Suma aferentă suprafeţei de teren mai sus menţionate ce urmează a fi plătită în 2013 este de 588.791,10 euro respectiv 2.623.645.45 lei.

„Doresc să îi asigur pe toţi beneficiarii de rentă agricolă, care şi-au vizat carnetul de rentier pentru 2012, că până la sfărşitul lunii noiembrie se vor efectua toate plăţile fie prin mandat poştal fie în contul bancar indicat, conform opţiunilor acestora. De asemenea, renta viageră care nu a fost încasată din diferite motive de beneficiari, va fi utilizată pentru reluarea procesului de plată către aceştia sau, în caz de deces, către moştenitorii acestora şi după termenul de 30 noiembrie”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !