Plute scolaresti din peturi

De Cristian Horgoș
Plute scolaresti din peturi
Ecologiştii de la Ecotop Oradea lansează concursul şcolar «Selectăm colectiv – colectăm selectiv». Clasele de elevi se pot înscrie luna aceasta la sediul organizaţiei, strada Piaţa 1 Decembrie nr. 2.

În prima etapă a competiţiei, adică până la finele lunii februarie, Ecotop va organiza prezentări despre importanţa colectării selective în şcolile participante precum şi concursuri inter-clase privind recuperarea hârtiei şi a peturilor. Partea interesantă a întrecerilor e că elevii vor confecţiona din materialele reciclate diverse obiecte pentru un târg ocazionat de Ziua Internaţională a Pământului (22 aprilie).

În a doua etapă, ce va avea loc în lunile martie şi aprilie, va fi lansat concursul inter-şcolar, cea mai mare provocare fiind construirea unei ambarcaţiuni din flacoane din plastic şi alte materiale reciclabile.

Realizatorii celor mai interesante ambarcaţiuni din peturi vor fi răsplătiţi cu o excursie estivală în tabăra Ecotop din satul Damiş.

În paralel cu concursul, Clubul de Mediu din cadrul Ecotop propune înfiinţarea în şcolile orădene a unui Cerc de Ecologie, coordonat de un profesor voluntar din fiecare unitate gimnazială. Această iniţiativă se doreşte a fi o continuare a proiectului „Mai aproape de natură”. Detalii se găsesc pe site-ul www.ecotoporadea.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !