PNL are ambii candidati USL în Bihor

Reactualizat la:
PNL are ambii candidati USL în Bihor
USL și-a stabilit joi seară harta candidaților proprii la consiliile județene și la primăriile reședință de județ. În Bihor, ambii candidați vor proveni din PNL: Ilie Bolojan va fi candidatul USL pentru Primăria Oradea, iar Cornel Popa va fi cel mai probabil candidatul USL pentru Consiliul Județean Bihor.

Decizia a fost luată ţinându-se cont de rezultatele sondajelor efectuate de PNL şi PSD în Bihor, în această vară. Deşi nu au fost făcute publice oficial, informaţiile care s-au scurs către arătau că Bolojan şi Popa arătau cel mai bine din prezumtivii candidaţi ai USL în sondările sociologice. Aceasta în ciuda faptului că senatorul PSD Ioan Mang şi-a arătat şi el intenţiile pentru o candidatură la Consiliul Judeţean. Mang chiar demarase o campanie de imagine, trimiţând zeci de mii de chestionare în judeţ pentru a afla priorităţile bihorenilor şi ce se aşteaptă oamenii de la viitorul preşedinte de Consiliu Judeţean. Mang şi-a premiat repondenţii pentru a-i motiva, organizând o tombolă cu premii precum sistem home cinema, microunde, aspiratoare, storcătoare de fructe etc.

 Vot pentru Popa

În mai, liderul PNL Bihor, Cornel Popa, fusese votat de Delegaţia Permanentă a PNL Bihor ca persoana care să candideze la şefia judeţului. Acest vot era necesar în condiţiile în care un alt reprezentant al PNL, Radu Ţîrle, e azi preşedintele Consiliului Judeţean. Capacităţile lui Ţîrle de a manageria judeţului au fost însă puse la îndoială atât de aliaţii liberalilor din UDMR, cât şi din interiorul PNL Bihor. De-a lungul timpului, colegii de partid ai lui Ţîrle şi chiar preşedintele Popa l-au criticat pe şeful CJ Bihor pentru faptul că în conduita sa de la Consiliu nu ţine cont şi de linia politică a PNL Bihor. În acest context, Ţîrle a renunţat a mai fi vicepreşedinte al PNL Bihor, rezumându-se la postura de membru al Biroului Permanent Judeţean al PNL, afirmând că munca de la CJ e destul de complexă pentru a purta şi responsabilităţile funcţiei de vicepreşedinte al filialei.

Recent, senatorul Cornel Popa declara pentru Jurnal bihorean şi Bihor Online (www.bihon.ro) că îşi asumă candidatura la preşedinţia CJ Bihor, deşi „este ultimul lucru” pe care şi l-ar fi dorit. Popa consideră că prin relaţiile pe care şi le-a creat în Capitală prin mandatele consecutive de parlamentar, putea fi util Bihorului şi de la Bucureşti. Însă, în condiţiile în care PNL avea nevoie de un candidat cunoscut şi credibil pentru electorat, Popa şi-a asumat postura de candidat la Consiliul Judeţean. Iar, prin decizia USL de joi, accea de a da PNL-ului dreptul de a desemna candidatul pentru Judeţ, Cornel Popa a devenit virtual candidat al USL.

CĂLIN CORPAŞ

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !